Βαρδής - Σκαφίδα: Ο Αντώνης Junior προσπαθεί να βγάλει το δόντι της αδερφής του

Χιουμοριστικά στιγμιότυπα με τα παιδιά τους μοιράστηκε το ζευγάρι μέσω Instagram. 

Βαρδής - Σκαφίδα: Ο Αντώνης Junior προσπαθεί να βγάλει το δόντι της αδερφής του

Ο Αντώνης Βαρδής και η Νατάσα Σκαφίδα έχουν δημιουργήσει μία όμορφη και αγαπημένη οικογένεια. Τα παιδιά τους, Κατερίνα και Αντώνης, πρωταγωνιστούν στις αναρτήσεις τους και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Παρακάτω η φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει ο τραγουδιστής στο Καλλιμάρμαρο τον περασμένο μήνα την βραδιά που πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή.

giannisvardis-me-paidia.jpg

Κάποια από τα στιγμιότυπα που μοιράζονται μέσω Instagram οι δύο γονείς είναι πιο χιουμοριστικά. Χαρακτηριστικό ένα από τα πιο πρόσφατα στιγμιότυπα που δημοσίευσε η Νατάσα Σκαφίδα με τον Αντώνη Junior να προσπαθεί να βγάλει το δόντι της αδερφής του που κουνιέται και είναι έτοιμο να πέσει.

giannis-vardis-kori-donti.jpg

Δεν ξέρουμε εάν το δόντι όντως το έβγαλε ο Αντώνης ή έπεσε από μόνο του, σίγουρα πάντως έπεσε, όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία.

giannis-vardis-kori-2.jpg

Πότε αλλάζουν δόντια τα παιδιά;

Η ηλικία της πρώτης αλλαγής καθορίζεται από το πότε το παιδί μας έβγαλε και τα νεογιλά του δόντια. Αν αυτό έγινε πολύ νωρίς (δηλαδή στην ηλικία περίπου των 4-5 μηνών) τότε είναι επόμενο να αλλάξει νωρίς και τα μόνιμά του δόντια.

Επίσης ρόλο παίζει και το φύλλο του παιδιού. Τα κορίτσια έχουν την προδιάθεση να αλλάζουν νωρίτερα δόντια από τα αγόρια. Τα πρώτα δόντια που θα αλλαχθούν είναι οι κάτω πρόσθιοι κεντρικοί τομείς. Αυτό θα συμβεί σε ένα εύρος από την ηλικία των 4.5 ετών μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.

Παράλληλα ανατέλλουν πίσω από όλα τα νεογιλά δόντια σε αυτή την πρώτη φάση οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι, οι πρώτοι τραπεζίτες όπως λέγονται συνήθως. Αυτά τα δόντια είναι τα πιο σημαντικά δόντια που θα έχουμε και ως ενήλικες και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Μέχρι την ηλικία των 7.5-8 ετών θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αλλαγών με την ολοκλήρωση της αλλαγής στα 4 πρόσθια στην κάτω και στην επάνω γνάθο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved