Νικολέττα Ράλλη: Η κόρη της έπλυνε στη θάλασσα τα ρούχα και τα λαδόπανα της βάφτισής της

Η Σοφία -Αλεξάνδρα έπλυνε μόνη τα ρούχα τα βάφτισής της.

Νικολέττα Ράλλη: Η κόρη της έπλυνε στη θάλασσα τα ρούχα και τα λαδόπανα της βάφτισής της
Instagram / nikolettaralli

H Νικολέτα Ράλλη και o σύντροφός της Μιχάλης Ανδρούτσος βάφτισαν την τριών ετών κόρη τους στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η μοναχοκόρη τους πήρε το διπλό όνομα Σοφία - Αλεξάνδρα.

Νονοί της μικρής ήταν ο αδελφός της παρουσιάστριας, η αδελφή του συντρόφου της και μία κολλητή της φίλη.

Αρκετές ημέρες αργότερα η Νικολέττα Ράλλη, μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αρκετές φωτογραφίες από αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

«Η ωραιότερη βάπτιση που πήγα ποτέ, ήταν αυτή του παιδιού μου♥️ Γιατί πέρα από την οικογένεια μας, είχα μαζί μου, τους πιο ταλαντούχους και αξιόλογους ανθρώπους!» ήταν το σχόλιό της.

Η Νικολέττα Ράλλη τήρησε το έθιμο με τα λαδόπανα

Η παρουσιάστρια τήρησε το έθιμο με τα λαδόπανα της βάφτισης που πλένονται στη θάλασσα. Για την ακρίβεια τα έπλυνε η κόρη της.

«Όλα τα λαδωμένα ρούχα, τα εσώρουχα, οι πετσέτες και τα λαδόπανα πρέπει να ξεπλυθούν πολύ σχολαστικά στη θάλασσα», σχολίασε σε ποστ που έκανε στο Instagram.

Πώς πλένονται τα ρούχα και τα λαδόπανα της βάφτισης

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τα έθιμα που συνοδεύουν το μυστήριο της βάφτισης. Μερικά από αυτά είναι το πότε μπορεί μία μαμά να κάνει μπάνιο το μωρό της μετά τη βάφτιση, πού μπορεί να ρίξει το νερό μετά το πρώτο μπάνιο και το πού και πώς πρέπει να πλυθούν τα λαδόπανα και τα ρούχα μετά το μυστήριο.
Πλέον τα πλένει η μαμά, παλιότερα όμως η διαδικασία που πλυσίματος των ρούχων ήταν μια μικρή γιορτή που συμμετείχαν ακόμη και στενοί συγγενείς.

Πού τα πλένουμε;

Τα ρούχα του νεοφώτιστου πρέπει να ξεπλυθούν πολύ καλά σε θαλασσινό ή ποταμίσιο νερό. Το λάδι και ο μύρος, όπως και στο πρώτο μπάνιο του μωρού, δεν πρέπει να πέσουν μέσα στην αποχέτευση. Έτσι όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι να πλύνουν τα ρούχα και τα λαδόπανα θα ήταν το ιδανικότερο. Αν παρόλα αυτά κάποιοι γονείς ωστόσο δεν μπορούν να πάνε να πλύνουν τα ρούχα στη θάλασσα ή σε κάποιο ποτάμι, μπορούν να τα πλύνουν σε μια λεκάνη στο σπίτι τους, όπου το νερό όμως θα το ρίξουν ή σε κάποια ρίζα δέντρου ή θα το πάνε στην εκκλησία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved