To νέο, πολυαναμενόμενο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ!»

4 Οκτωβρίου κυκλοφορεί τo παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ!

To νέο, πολυαναμενόμενο παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη «Το Νησί του Ποτέ-Ποτέ!»

Καλώς ήρθατε στο Νησί του Ποτέ-Ποτέ! Εδώ θα γνωρίσετε τον Ποτέ-Ποτέ, έναν πολύ κουλ τύπο που δεν το έχει καταλάβει, αλλά από στιγμή σε στιγμή η ζωή του θα αλλάξει για πάντα!

Ο Ποτέ-Ποτέ είναι μια μικρή στρουθοκάμηλος που ζει σε ένα μαγευτικό νησί στη μέση του Ωκεανού, όπου όλα δείχνουν να είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α. Κάτι συμβαίνει όμως με το «τέλειο» νησί του Ποτέ-Ποτέ.

Φαίνεται… ότι βουλιάζει! Παρά τις προειδοποιήσεις φίλων και περαστικών, ο Ποτέ-Ποτέ αρνείται να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Τι θα συμβεί τελικά στον Ποτέ-Ποτέ; Θα καταφέρει να προσαρμοστεί ή θα βουλιάξει μαζί με το νησί του;

https://www.instagram.com/p/CxnU1ROop_p/

Μια ιστορία που αποδεικνύεται κάθε μέρα πιο επίκαιρη από ποτέ για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές της ζωής, αλλά και για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου βιβλίου της Γέτι: Η δύναμη του ακόμη, και Τα Φλαφ της ευτυχίας που αγαπήθηκαν από χιλιάδες παιδιά, επιστρέφει με ένα νέο, πολυαναμενόμενο παιδικό βιβλίο πάνω στην ψυχική ενδυνάμωση, που μιλάει για το πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις εκάστοτε συνθήκες, για να μετατρέπουμε τα εμπόδια σε εφόδια για την εξέλιξή μας.

«Η μόνη σταθερά της ζωής είναι η αλλαγή». Ηράκλειτος

neo-vivlio-marina-gioti.jpeg

Η σημασία της προσαρμοστικότητας:

Η προσαρμοστικότητα είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξουν τα παιδιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές, τις προκλήσεις και τις νέες καταστάσεις στη ζωή́. Ως γονείς, συχνά εστιάζουμε στους βαθμούς των παιδιών μας, στις γνώσεις που αφομοιώνουν, και σχεδιάζουμε το μέλλον τους με όρους του σήμερα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους προσφέρουμε ένα ασφαλές μέλλον. Όμως, μερικές φορές η ζωή́ παρουσιάζει αναπάντεχες, δραματικές αλλαγές, οι οποίες δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους, αλλαγές που, επειδή δεν μπορούμε να τις προβλέψουμε, δεν μπορούμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας γι’ αυτές. Νομίζουμε ότι, απομακρύνοντας συνεχώς τα εμπόδια από́ τη ζωή τους, εξασφαλίζουμε μια καλύτερη ζωή για εκείνα. Όμως, αυτό́ που στην πραγματικότητα καταφέρνουμε είναι να υπονομεύουμε την ψυχική́ τους ανθεκτικότητα, με αποτέλεσμα να χάνουν την ικανότητα χειρισμού δύσκολων καταστάσεων και, τελικά, την αυτοεκτίμησή τους.

Πώς θα ήταν η ζωή αν την αλλαγή δεν την βλέπαμε ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία;

https://www.instagram.com/p/Cxw-D0YIlRf/

"Το Νησί του Ποτέ -Ποτέ" κυκλοφορεί στις 4/10 από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

marina-gioti-bvivlia-periodia.jpeg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved