Το tip της μαμάς: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη

Μπορεί το ντουλάπι της κουζίνας κάτω από τον νεροχύτη να σας βολεύει, δεν ενδείκνυται όμως για την αποθήκευση ορισμένων πραγμάτων.

Το tip της μαμάς: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη
Τι δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ντουλάπι της κουζίνας κάτω από τον νεροχύτη. Bigstock

Το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας αν και βολικό, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό καθώς δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε ό,τι θέλετε.

Συνήθως, οι περισσότεροι συνηθίζουν να βάζουν τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν καθημερινά ενώ άλλοι το λάδι για το μαγείρεμα.

Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγετε να έχετε στο συγκεκριμένο ντουλάπι, τα εξής :

Μην αποθηκεύετε χάρτινες συσκευασίες

Χαρτοπετσέτες ή χαρτοσακούλες, χαρτί κουζίνας ή τουαλέτας καλό είναι να τα αποθηκεύετε κάτω από το νεροχύτη καθώς θα μπορούσαν να καταστραφούν σ΄ένα ενδεχόμενο διαρροής. Ακόμα μπορεί λόγω της υγρασίας να έχουν μια περίεργη μυρωδιά.

Μην αποθηκεύετε ηλεκτρικές συσκευές

Μπορεί να φαίνεται βολικό να κρατάτε μικροσυσκευές κάτω από τον νεροχύτη για εύκολη πρόσβαση, αλλά μπορεί να καταστραφούν από την υγρασία. Ο σκουπιδοτενεκές είναι συνήθως η πιο ασφαλής επιλογή για το συγκεκριμένο σημείο.

voulomenos-neroxitis.jpg

Μην αποθηκεύετε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες

Ακόμα κι αν δεν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο να αποθηκεύετε απορρυπαντικά όπως χλωρίνη, ταμπλέτες πλυντηρίου ή πιάτων, σε ένα μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο. Αντίθετα, αποθηκεύστε τα σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία, όπως ένα ψηλότερο ράφι, στο υπόγειο ή σε μια εξωτερική ντουλάπα.

Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα υλικά

Μην κρατάτε οτιδήποτε δυνητικά εύφλεκτο όπως διαλυτικό χρωμάτων, βερνίκια ή ορισμένα προϊόντα καθαρισμού κάτω από το νεροχύτη. Επιλέξτε για τα συγκεκριμένα προϊόντα, το υπόγειο ή ντουλάπα εξωτερικού χώρου.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved