Οικογενειακό επίδομα: Νέες αλλαγές στα κριτήρια

Με νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει για ψήφιση το Υπουργείο Εργασίας, θα αλλάξουν τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα.

Οικογενειακό επίδομα: Νέες αλλαγές στα κριτήρια

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κερκέρογλου, μετά από ερώτηση του βουλευτή κ.Αλεξόπουλου, σχετικά με την καταβολή του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος σε πολύτεκνες οικογένειες και τρίτεκνους που επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Συγκεκριμένα σε αυτές που επαναπατρίστηκαν μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, και οι οποίες δεν δικαιούνται το επίδομα αν δεν συμπληρώσουν δέκα χρόνια προσαρμογής από την ημέρα της επιστροφής.

Τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ θα χορηγούνται και σε όσες οικογένειες επέστρεψαν στην χώρα και δεν δικαιούνταν τα επιδόματα λόγω της προϋπόθεσης που ήθελε ο δικαιούχος να έχει κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης υφυπουργός Εργασίας ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι τα επιδόματα που θα καταργηθούν είναι αυτά του ΟΑΕΔ και όχι αυτά που χορηγεί ο ΟΓΑ.

«Στην πρώτη εφαρμογή αυτού του νέου θεσμού διαπιστώθηκαν σαφώς κάποια προβλήματα που υπάρχουν και έχουν σχέση και με τη διαδικασία, αλλά και με τον καθορισμό των δικαιούχων.

Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν τέσσερις, πέντε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία και τα κριτήρια για τους δικαιούχους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ που είναι ο αρμόδιος φορέας για την καταβολή του επιδόματος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας που είναι η αρμόδια για τον καθορισμό των κριτηρίων έχουμε επεξεργαστεί όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν, προκειμένου με νομοθετική ρύθμιση -δεν διορθώνεται με υπουργική απόφαση, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση- να διορθωθούν.

Μέσα σε αυτά που επεξεργαζόμαστε είναι και το θέμα το οποίο εσείς διαπιστώσατε. Θέλω να πω ξανά ότι πρέπει να έρθει και θα έρθει η διάταξη στη Βουλή για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικογενειακά επιδόματα», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε και σε αριθμούς, λέγοντας ότι για τα οικογενειακά επιδόματα του 2013 δόθηκαν 750.000.000 ευρώ κι ενισχύθηκαν 650.000 οικογένειες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved