Βόλος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εγκληματική οργάνωση αγοραπωλησίας βρεφών που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Βόλος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Επτά άτομα έχει συλλάβει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, πέντε Βούλγαρους και δύο Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι κι έναν 53χρονος δικηγόρο. Κατηγορούνται ότι θα πωλούσαν ένα βρέφος μόλις 10 ημερών σε έναν 60χρονο λιμενικό έναντι 5.000ευρώ.

Τα μέλη της οργάνωσης αποτελούσαν, ένας δικηγόρος, μία Βουλγάρα η οποία ήταν και η μητέρα του βρέφους και τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας.

«Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης απετράπη η παράνομη υιοθεσία βρέφους 10 ημερών, η οποία θα γινόταν έναντι χρηματικού ποσού των 5000ευρώ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι συλληφθέντες έρχονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν, το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανηλίκου τέκνου κατ'επαγγελμα από κερδοσκοπία, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ'επάγγελμα από κερδοσκοπία.

Οι έρευνες της αστυνομίας ωστόσο συνεχίζονται για τη σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved