Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το περισσευούμενο φαγητό
Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τη σπατάλη και να περιορίσουμε τυχόν περισσεύματα;
Ρύζι, πατάτες, κρέας, τυριά, λαχανικά… Τρόφιμα πασπαρτού με τα οποία μπορούμε -πραγματικά- να ετοιμάσουμε αμέτρητες συνταγές. Αυτό, συμβαίνει με οποιοδήποτε υλικό βρίσκεται στην κουζίνα μας ή περισσεύει από το τραπέζι μας. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή του χρόνου, δεκάδες τόνοι φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια. Φαγητό το οποίο μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει εξαιρετική «πρώτη ύλη» και μεταμορφωθεί σε μοναδικές συνταγές για όλη την οικογένεια. Προτού δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματά μας όμως, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε ευθύς εξ’ αρχής ή να τα αποθηκεύσουμε σωστά, μέχρι να έρθει η στιγμή να τους δώσουμε -και πάλι- μια θέση στο τραπέζι και όχι στον κάδο των απορριμμάτων.
Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή…
Βήμα #1
Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τη σπατάλη και να περιορίσουμε τυχόν περισσεύματα; Να οργανώνουμε σωστά τα γεύματά μας, θα σας απαντήσω. Αυτό, είναι το Α και το Ω για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε σωστά όλα όσα θα χρειαστούμε και να κάνουμε το κουμάντο μας προκειμένου να αποφύγουμε να μαγειρέψουμε φαγητό το οποίο δεν θα καταναλωθεί, αλλά θα περισσέψει.