Ενωπίον του ΟΗΕ το Βατικανό για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς

Ενώπιον της Επιτροπής του ΟΗΕ βρέθηκε ένας εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας που δήλωσε πως έχουν ληφθεί μέτρα για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς.

Ενωπίον του ΟΗΕ το Βατικανό για τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς

Ως εκπρόσωπος του Βατικανού στην επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ, στάλθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι.

Δήλωσε πως ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφευχθούν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο μέλλον. Η Αγία Εδρα εξέδωσε οδηγό προς τις εκκλησίες της σε εθνικό επίπεδο, κάποιες από τις οποίες είχαν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες εκδόσεις, ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις Καθολικών έχουν ξεκινήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την σεξουαλική κακοποίηση.

«Τα αποτελέσματα των συνδυαστικών προσπαθειών από την πλευρά των κατά τόπους εκκλησιών και της Αγίας Έδρας εμφανίζουν ένα πλαίσιο το οποίο, αν εφαρμοστεί σωστά, θα βοηθήσει στην εξάλειψη κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από τον κλήρο και από άλλα μέλη της εκκλησίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας στον ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ από την πλευρά του ανακοίνωσε πως η Καθολική Εκκλησία πρέπει να είναι περισσότερο διαφανής ως προς τους χειρισμούς της αναφορικά με τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς της και άσκησε κριτική στην Αγία Εδρα επειδή δεν τιμώρησε τους κατηγορούμενους για τις συγκεκριμένες πράξεις.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, κλήθηκε να καταθέσει έπειτα από σειρά κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς που έγιναν γνωστά τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα από 4.000 τέτοια κρούσματα καταγγέλθηκαν στο Βατικανό την τελευταία δεκαετία, δήλωσε στις αρχές του 2012 ο αμερικανός καρδινάλιος Λεβάντα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved