Το tip της μαμάς: Ο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο;

Το tip της μαμάς: Ο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τα αντικολλητικά τηγάνια

Συμβουλές για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των αντικολλητικών τηγανιών.

Bigstock

Ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι must στο σπίτι. Σε αυτό μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και υγιεινά φαγητά, από κρέας και λαχανικά, μέχρι κρέπες και pancakes. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα του πλυσίματος;

Τα αντικολλητικά τηγάνια έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες σε ό,τι αφορά το μαγείρεμα, το καθάρισμα και την αποθήκευσή τους.

antikollitiko-tigani.jpg

Το καθάρισμα

Γενικά, αν και τα ανικολλητικά τηγάνια μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, προτείνεται το πλύσιμό τους στο χέρι. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να αφήσετε πρώτα το τηγάνι να κρυώσει καλά μετά το μαγείρεμα πριν το πλύνετε.

Για τους ήπιους λεκέδες:

Με λίγο χαρτί κουζίνας απομακρύνετε τα υπολείμματα φαγητού από το τηγάνι. Έπειτα βάλτε λίγο υγρό πιάτων στο σφουγγάρι από τη μαλακή πλευρά και καθαρίστε το τηγάνι. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα βυθίστε το αντικολλητικό τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό και λίγο υγρό πιάτων. Στη συνέχεια τρίψτε με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαρίου και ξεπλύνετε. Σκουπίστε με μία καθαρή πετσέτα για τα πιάτα και αποθηκεύστε.

Για τους πιο δύσκολους λεκέδες:

Γεμίστε το τηγάνι με ενάμιση φλιτζάνι βραστό νερό και ενάμιση φλιτζάνι ξύδι. Με μία ξύλινη κουτάλα τρίψτε με προσοχή τους δύσκολους λεκέδες μέχρι να φύγουν. Έπειτα ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με παραπάνω.

Μία ακόμα μέθοδος είναι να δημιουργήσετε μία πάστα με μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε με σφουγγάρι μέχρι να φύγουν οι λεκέδες και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με παραπάνω. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται για καθημερινό καθάρισμα.

Extra tips

  • Αποφύγετε να καθαρίζετε το αντικολλητικό τηγάνι με σύρμα ή άλλα σκληρά αντικείμενα.
  • Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστών.
  • Όταν αποθηκεύετε το αντικολλητικό τηγάνι αποφύγετε να έρχεται σε τριβή και επαφή με άλλα σκεύη.

Πηγή: cnn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved