Η μικρή Μαρία παραμένει υπό την κηδεμονία του Χαμόγελου του Παιδιού με δικαστική απόφαση

Το δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας εκδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης, το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας που είχε βρεθεί σε καταυλισμό Ρομά τον περασμένο Οκτώβριο.

Η μικρή Μαρία παραμένει υπό την κηδεμονία του Χαμόγελου του Παιδιού με δικαστική απόφαση

Η επιμέλεια του παιδιού μετά την προφυλάκιση των δύο αθίγγανων «γονέων» του, είχε δοθεί προσωρινά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην παρούσα φάση, η διαδικασία αφορά στην οριστική ανάθεση της επιμέλειας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε στη συνέχεια να έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί το μέλλον του μικρού κοριτσιού. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο αθίγγανων δεν παρέστησαν στη σημερινή διαδικασία, καθώς θεωρούν το θέμα «τυπικό» και «διαδικαστικό», από τη στιγμή που οι πελάτες τους παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν υποβάλει εκ νέου αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης η οποία αναμένεται να εξεταστεί.

Όσο για τις κινήσεις του ζεύγους των Ρομά , αυτές θα εξαρτηθούν από την αποφυλάκισή τους, την οποία μάλιστα επιδιώκει η υπεράσπισή τους, υπογραμμίζοντας ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης δεν προέκυψε θέμα αρπαγής του παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved