Η διαδραστική εμπειρία που συστήνει στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον με τον πιο fun τρόπο!

Αν ετοιμάζεσαι για shopping στο Golden Hall, κάνε μία στάση στο ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ!

Η διαδραστική εμπειρία που συστήνει στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον με τον πιο fun τρόπο!

Ετοιμάζεσαι να πας για shopping στο Golden Hall αύριο το απόγευμα ή οργανώνεις ραντεβού για brunch το επόμενο Σάββατο; Αν βρεθείς στο γνωστό εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι το επόμενο διάστημα, κάνε μία βόλτα στο ισόγειό του. Διότι εκεί υπάρχει ένα spot που δεν πρέπει να προσπεράσεις, ειδικότερα αν το επισκεφτείς με τα παιδιά ή τα ανιψάκια σου: Ο λόγος για το ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ!

Βλέπεις, στο ισόγειο του Golden Hall η ΔΕΗ έχει δημιουργήσει έναν ειδικό, διαδραστικό χώρο, στον οποίο μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τη βιωσιμότητα και συγκεκριμένα, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με τον πιο διασκεδαστικό και πολύχρωμο τρόπο.

Όλα ξεκινούν με ένα interactive παιχνίδι, μέσα από το οποίο οι κύριες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, παίρνουν τη μορφή… υπερδυνάμεων! Σκέψου το εξής: Ότι κάθε παιδί που επισκέπτεται το ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ, επιλέγει την υπερδύναμή του -ανάμεσα στον Ήλιο, το Νερό, τον Αέρα και τη Γη- και μέσα από αυτήν οδηγείται σε ένα διασκεδαστικό «ταξίδι» εκμάθησης ερωτήσεων. Στο τέλος του παιχνιδιού, μάλιστα, το παιδί βλέπει την υπερδύναμή του να παίρνει την τελική της μορφή, που είναι μοναδική για το κάθε παιδί, ενώ μπορεί να παίξει ξανά, επιλέγοντας μία άλλη εναλλακτική πηγή ενέργειας!

dei1.jpg

Οι υπερδυνάμεις που μας υπόσχονται ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Στο ισόγειο του Golden Hall, λοιπόν, το ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ -η οποία, μάλιστα, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και από το 2019 έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 36%- θα χαρίσει στα μικρά σου, αλλά και σε εσένα μία ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει την εκπαίδευση με τη διασκέδαση, μία ολοκληρωμένη οπτική, ακουστική και χωροταξική αλληλεπίδραση με ένα παιχνίδι που φέρνει σε πρώτο πλάνο την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλα αυτά με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις ΑΠΕ και με στόχο τη δέσμευση για ανάληψη ευθύνης προς ένα βιώσιμο μέλλον. Άλλωστε, η ΔΕΗ αναγνωρίζοντας τον κομβικό της ρόλο για έναν βιώσιμο κόσμο και το βιώσιμο μέλλον της χώρας, αυξάνει συνεχώς τις επενδύσεις της σε ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, σε έργα τα οποία κάνουν πιο «πράσινο» το ενεργειακό της μείγμα.

dei2.jpg

Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή κατασκευάζονται υπερσύγχρονα φωτοβολταϊκά πάρκα σε δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησο, που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις λιγνιτικές μονάδες. Ούτε το ότι στο τέλος του 2023 η ΔΕΗ θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1GW από ΑΠΕ (από σχεδόν μηδέν το 2019) και στο τέλος του 2026 θα έχει 5GW εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ.

https://www.instagram.com/reel/CuUq_BWImIO/

Τι περιμένεις, λοιπόν; Ακόμη να δώσεις ραντεβού στο ειδικό περίπτερο της ΔΕΗ στο Golden Hall για μία εμπειρία που θα κάνει τη βιώσιμη ανάπτυξη παιχνίδι και θα συστήσει στα παιδιά σου έναν νέο κόσμο, όπου η αγάπη και η προστασία του περιβάλλοντας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο;

Το περίπτερο της ΔΕΗ λειτουργεί στο ισόγειο του Golden Hall καθημερινά από τις 10.00 έως 21.00 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 20.00, παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ΔΕΗ, που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τα παιδιά, αλλά και να ενημερώσει τους μεγάλους για τις ΑΠΕ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved