Το κορίτσι που παραλίγο να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας, κάνει έκκληση να το απομακρύνουν από την οικογένειά του

Πριν λίγες ημέρες είχε συγκλονίσει η ιστορία της μικρής Σποζμάι από το Αφγανιστάν που ο αδερφός της επιχείρησε να την κάνει καμικάζι αυτοκτονίας, φορώντας της ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά.

Το κορίτσι που παραλίγο να γίνει καμικάζι αυτοκτονίας, κάνει έκκληση να το απομακρύνουν από την οικογένειά του

Το 10χρονο κοριτσάκι αποκάλυψε πως ο πατέρας της και ο αδελφός της, που είναι διοικητής των Ταλιμπάν, την ανάγκασαν να φορέσει το γιλέκο με τα εκρηκτικά για να κάνει επίθεση αυτοκτονίας εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ.

Η μικρή Σποζμάι όταν βρέθηκε από την αστυνομία, ήταν τρομοκρατημένη και σε κατάσταση σοκ. Ηδη τελεί υπό προστασία αλλά ο Αφγανός Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι δήλωσε πως θα την επιστρέψει σε συγγενείς της αν οι πρεσβύτεροι των φυλών εγγυηθούν την ασφάλειά της.

Επιπλέον, καταδίκασε τους Ταλιμπάν για το περιστατικό, αλλά εκείνοι αρνούνται την όποια ανάμειξη στην υπόθεση.

Ωστόσο, η μικρή έκανε έκκληση στον Πρόεδρο να την μεταφέρει σε νέο σπίτι και παρότι ο πατέρας της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι, εκείνη δεν υπάκουσε.

Είπε χαρακτηριστικά στον πατέρα της: «Όχι, καλύτερα να αυτοκτονήσω από το να επιστρέψω σε σένα. Το ίδιο πράγμα θα ξανασυμβεί. Μου το έχουν πει και στο παρελθόν: Αν δεν το κάνεις αυτή τη φορά, θα σε υποχρεώσουμε να το κάνεις ξανά» και συνέχισε διαμαρτυρόμενη: «Έκανα τα πάντα στο σπίτι, μαγείρευα, καθάριζα όλο το σπίτι και μου φέρονταν άσχημα σα να είμαι σκλάβα», προσθέτοντας πως δεν της επέτρεπαν ούτε να διαβάζει ούτε να γράφει.

Στην έκκλησή της προς τον Καρζάι, η 10χρονη έγραψε: «Δεν θέλω να επιστρέψω εκεί. Ο Θεός δεν με έκανε βομβιστή καμικάζι. Ζητώ από τον Πρόεδρο να με βάλει σε ένα καλό μέρος».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved