Ελληνόπουλα προπονούνται υπό το... βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ

Ελληνόπουλα προπονούνται υπό το... βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ

Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας «Νηρέας» υποχρεώνονται να διακόψουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα.

Ελληνόπουλα προπονούνται υπό το... βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ

Oι μικρές ηλικίες διακόπτουν την κολύμβηση ενώ οι επαγγελματίες αναγκάζονται να «μετακομίζουν» στη γειτονική, αλλά τουρκική Ανδριανούπολη για να κάνουν προπονήσεις, υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει ανάγλυφα τα σημάδια της και στο χώρο του αθλητισμού, αν και στην περίπτωση του Νηρέα τα πράγματα, έπρεπε -για εθνικούς και μόνο λόγους- να είναι διαφορετικά.

Διότι δεν περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό κράτος και φυσικά τη δημοτική αρχή της Ορεστιάδας, αυτό το σχεδόν καθημερινό «πήγαινε - έλα» στην Ανδριανούπολη.

Εκεί έχει βρεθεί ένα τουρκικό «καταφύγιο» άθλησης για μέλη της ομάδας που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτό το κόστος και να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο... επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.

Εκεί, προφανώς, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και να διατηρούν και το χειμώνα ζεστό το νερό στην πισίνα τους. Διότι στην Ελλάδα του 2014, ακόμα και στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.

Πετρέλαιο κίνησης: 2.5 φορές πάνω η τιμή!

Το Onsports, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Νηρέα, του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι θέσεις του και πιο... έντονο το πρόβλημα, ξεφεύγοντας από τα στενά τοπικά όρια.

Οπως θα διαπιστώσετε, από υποσχέσεις επίλυσης του προβλήματος έχουν χορτάσει οι «φυλάσσοντες... Θερμοπύλες», όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, όταν του ζήτησαν βοήθεια. Μια βοήθεια που ακόμη... περιμένουν, προκειμένου να μην απαιτείται η μετάβαση στην Τουρκία για τους λίγους που μπορούν και η διακοπή της άθλησης για τους περισσότερους (ανάμεσά τους και πάρα πολλά μικρά παιδιά) κατά την περίοδο του χειμώνα.

Οπως λέει ο κ. Ρετσίδης, το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Προστασίας Αθλησης του Δήμου Ορεστιάδας, απαιτεί για τη θέρμανση της πισίνας πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στην περιοχή από 1.40 έως 1.45 ευρώ.

«Οταν ξεκίνησε να λειτουργεί το κολυμβητήριο το 2010 το πετρέλαιο κόστιζε 60 λεπτά το λίτρο και έτσι μπορούσαμε να το χρησιμοποιούμε και να το έχουμε ανοικτό 10 μήνες το χρόνο. Σήμερα που η τιμή έχει ανεβεί πάνω 2.5 φορές, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία. Για μια πλήρη λειτουργία απαιτούνται περίπου 65.000 λίτρα ετησίως, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος αγγίζει τις 100.000 ευρώ», δηλώνει στο Onsports ο πρόεδρος του Νηρέα και συνεχίζει: «Αρχικά το κόστος το κάλυπτε το νομικό πρόσωπο στο οποίο ανήκει το κολυμβητήριο και τα παιδιά που πλήρωναν συνδρομή 40 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 πήγαιναν στη θέρμανση. Σήμερα που μιλάμε και με την κρίση να έχει χτυπήσει τα πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα από τη δημοτική αρχή για την κάλυψη αυτού του υπέρογκου ποσού. Και έτσι αναζητούμε συνεχώς τρόπους μείωσης του κόστους».

Το γράμμα στον Αϊ Βασίλη
για μια αντλία θερμότητας...

Μια ώρα πριν μπει το 2014 τα μέλη του Νηρέα έστειλαν μέσω... facebook το δικό τους γράμμα στον Αγιο Βασίλη, ζητώντας του μια αντλία θερμότητας.

«Αγιε Βασίλη μου,
το 2013 φεύγει σε μία ώρα! Αν και τα περισσότερα γράμματα τα έχεις ήδη λάβει, θα ήθελα να σου ζητήσω και εγώ, το δώρο μου για το νέο Έτος !!! Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου φέρεις μία μικρή ' 'Αντλία θερμότητας''!!! Σου υπόσχομαι ότι θα παραμείνω πιστός στον σκοπό μου και θα συνεχίσω να προσπαθώ με τον ίδιο ζήλο, για το καλό όλων των παιδιών και αθλουμενων του τόπου !!!
Χρόνια πολλά με Υγεία, Ευτυχία και Ειρήνη σε όλον τον κόσμο!!
Με Εκτίμηση
Κ. Ο ΝΗΡΕΑΣ»

Οπως τονίζει ο Οδυσσέας Ρετσίδης στο Onsports, μια αντλία θερμότητας στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας θα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου σε ποσοστό που ίσως ξεπερνούσε και το 50%: «Εκεί έχουμε επικεντρώσει πλέον όλες μας τις προσπάθειες. Να καταφέρουμε να βρούμε μια σοβαρή αντλία θερμότητας που μπορεί να μειώσει το κόστος έως και 50% στη συνολική κατανάλωση του πετρελαίου. Βέβαια και εδώ μιλάμε για ένα κόστος που μπορεί να ξεπεράσει τις 60.000 ευρώ, αλλά όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, πρέπει το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία και τη δημοτική αρχή ως μια επένδυση απολύτως απαραίτητη για τη νεολαία της Ορεστιάδας και τον αθλητισμό μας».

Οι «Θερμοπύλες» του Ιωαννίδη

Τον Δεκέμβριο του 2012 τα μέλη της διοίκησης του Νηρέα μίλησε με τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη: «Συζητήσαμε με τον κ. Ιωαννίδη. Ακούσαμε ευχολόγια, ακούσαμε ότι εμείς εδώ φυλάμε Θερμοπύλες, αλλά από πράξεις δεν είδαμε τίποτα...», τονίζει ο πρόεδρος του Νηρέα και ξεκαθαρίζει ότι από τότε δεν έχει επιχειρηθεί άλλη προσέγγιση προς την πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. «Με τη δημοτική αρχή και σε τοπικό επίπεδο προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Μακάρι να ενδιαφερθεί η πολιτεία, ο κ. Ανδριανός ως Υφυπουργός Αθλητισμού και να εξετάσει το όποιο ενδεχόμενο παρέμβασης, ικανής να μας προσφέρει μια λύση για να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο» είναι τα λόγια του Οδυσσέα Ρετσίδη.

Ο Κολυμβητικός Ομιλος «Νηρέας» αριθμεί περί τα 300 παιδιά μέχρι στιγμής στο δυναμικό του. Τα προβλήματα είναι τεράστια σχεδόν σε όλα τα δημοτικά κολυμβητήρια της χώρας. Ομως στην περίπτωση της Ορεστιάδας, θα έπρεπε τουλάχιστον να εφαρμοστούν κάποια κριτήρια, κάποιες ελαφρύνσεις ως προς την τιμή του πετρελαίου κίνησης που απαιτείται για να ζεσταθεί η πισίνα το χειμώνα.

Η λύση της «μετακόμισης» στην Τουρκία έχει γίνει μέχρι και αντικείμενο προπαγάνδας από τα τουρκικά Μ.Μ.Ε και κάθε προπόνηση των Ελλήνων την παρακολουθούν δεκάδες φωτορεπόρτερ.

Οπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία στο κολυμβητήριο του «Μωάμεθ» όπως το έχουν ονομάσει οι Τούρκοι, δεσπόζει η σημαία της χώρας και η φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα συνηθίζει να... τρώει τα παιδιά της. Εσχάτως τα διώχνει στο εξωτερικό. Εδώ και καιρό τα διώχνει και απ' τον αθλητισμό. Αυτό, όμως που συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ως εθνική τραγωδία μπορεί να χαρακτηριστεί.
Λύσεις υπάρχουν και η κυβέρνηση -κυρίως- είναι αυτή που πρέπει να τις αναζητήσει και να τις επιβάλλει στις δημοτικές αρχές.

Οι παρεμβάσεις απαιτούνται. Αν θα πραγματοποιηθούν εξαρτάται και από τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης από την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Το Onsports έχει ήδη επικοινωνήσει με το γραφείο του κ. Ανδριανού και αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα και τη δική του ειδική και συνολική τοποθέτηση.

Πηγή: onsports.gr

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
16.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Smartgames επιτραπέζιο Κυνηγοί Φαντασμάτων
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι μαμάδες δεν μπορούν πλέον να τα κάνουν όλα μόνες τους!

Οι μαμάδες δεν μπορούν πλέον να τα κάνουν όλα μόνες τους!

Ναι, οι μαμάδες δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνες τους! Αυτό…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Τέσσερις τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού σας

Τέσσερις τρόποι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού σας

Πώς να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού του. 
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Δούκισσα Νομικού: Φανταστική η νέα φωτογραφία με τα παιδιά της

Δούκισσα Νομικού: Φανταστική η νέα φωτογραφία με τα παιδιά της

Πιασμένοι χέρι χέρι απόλαυσαν τη βόλτα τους.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Συνεπιμέλεια: Πώς ο νόμος μπορεί να συμβάλει σε αυτό που οι ειδικοί ήδη συστήνουν;

Συνεπιμέλεια: Πώς ο νόμος μπορεί να συμβάλει σε αυτό που οι ειδικοί ήδη συστήνουν;

Ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, ψυχίατροι ενηλίκων, παιδίατροι, κοινωνιολόγοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, όλοι συμφωνούμε ότι τα…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις, αγωνία για το ΕΣΥ
Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική
Οι «ινκόγκνιτο» επισκέψεις Χρυσοχοΐδη στη ΓΑΔΑ – Συναγερμός για Κουφοντίνα
Lockdown: Πότε και πώς ανοίγουν σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση - Η παράταση και η ημερομηνία-«κλειδί»
Τραγική η κατάσταση στην Τουρκία: Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο
Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα
Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»
Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο
Survivor Spoiler (2/3): Κρις και Αλέξης «τινάζουν» το παιχνίδι στον αέρα (video)
Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23
Survivor Spoiler 2/3: Η ομάδα που κερδίζει σήμερα και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση (video)
Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Έλενα Τσαβαλιά - Μάρκος Σεφερλής: Αγνώριστος ο γιος τους, Χάρης