Μοσχάρι μπρεζέ με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Από τις πιο νόστιμες συνταγές με μοσχάρι που έχετε δοκιμάσει.

Μοσχάρι μπρεζέ με μανιτάρια και κόκκινο κρασί

Ο όρος μπρεζέ προέρχεται από τη γαλλική λέξη braisé που σημαίνει χόβολη. Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στην τεχνική μαγειρέματος των τροφίμων σε κλειστό σκεύος (μπραιζιέρα) και χρησιμοποιείται κυρίως σε σκληρά και μεγάλα κομμάτια κρέατος.

Οι παρασκευές μπρεζέ μαγειρεύονται αρχικά πάνω στη φωτιά, στη συνέχεια προστίθενται υγρά (κρασί, μαρινάδα κτλ.) και τέλος μπαίνουν στον φούρνο.

Στη συγκεκριμένη συνταγή δοκιμάστε να φτιάξετε μοσχάρι μπρεζέ με μανιτάρια και κόκκινο κρασί στη γάστρα.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσια ελιά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 καρότα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 300 γρ. κρεμμύδια, εσαλότ
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved