Μία επιπλέον ημέρα άδεια στις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα για γυναικολογικό έλεγχο

Μία επιπλέον ημέρα άδειας τον χρόνο θα έχουν πλέον οι εργαζόμενες που απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα, για την πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου. 

Μία επιπλέον ημέρα άδεια στις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα για γυναικολογικό έλεγχο

Γυναικολόγος μιλά με νεαρή γυναίκα - Μία επιπλέον ημέρα άδεια στις εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα για γυναικολογικό έλεγχο

Μία επιπλέον ημέρα άδειας- με αποδοχές- υιοθετήθηκε επίσημα με τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα από τη Βουλή. Αυτή η τροπολογία μεταξύ άλλων προέβλεπε επίσης και την αύξηση αναπηρικών επιδομάτων κατά 8%.

Οι γυναίκες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται μία επιπλέον μέρα άδειας με αποδοχές, άδεια που ήδη ίσχυε για τις απασχολούμενες γυναίκες του δημοσίου για την πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου.

Με αυτή την τροπολογία, επιδιώκεται η στήριξη των εργαζόμενων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα με τη διευκόλυνση της πραγματοποίησης απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, ενώ εφαρμόζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως ανέφερε σχετικά το υπουργείο Εργασίας.

Άδεια για γυναικολογικό έλεγχο

Η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά το άρθρο 232 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, το οποίο αναφέρεται στην άδεια για προγεννητικές εξετάσεις και για γυναικολογικό έλεγχο.

arthro-gia-nomo-232.JPG

Άδεια προγενητικών εξετάσεων και γυναικολογικού ελέγχου - Τροποποίηση άρθρου 232 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου

Πλέον, το συγκεκριμένο άρθρο διαμορφώθηκε ως εξής:

Άδεια προγεννητικών εξετάσεων και γυναικολογικού ελέγχου

  1. Οι έγκυοι εργαζόμενες απαλλάσσονται από την εργασία χωρίς περικοπή αποδοχών, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης του εργοδότη, με κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον αυτές οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κατά διάρκεια του χρόνου εργασίας.
  2. Στις εργαζόμενες χορηγείται μία ημέρα τον χρόνο άδεια με αποδοχές για την πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved