Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα ποτήρια

Το στόμιο των ποτηριών πρέπει να είναι πάνω ή κάτω όταν τα τακτοποιείτε στο ντουλάπι; 

Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα ποτήρια

Ποτήρια και πιάτα τακτοποιημένα στο ράφι.

Bigstock

Το πού αποθηκεύετε τα γυάλινα ποτήρια εξαρτάται από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε- τα αγαπημένα κομμάτια συνήθως φυλάσσονται στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού ενώ τα υπόλοιπα συνήθως τοποθετούνται στο πίσω μέρος.

Ένα από τα συχνά ερωτήματα που προκύπτουν αφορά τον τρόπο αποθήκευσης των ποτηριών: τα τακτοποιούμε στο ράφι με το στόμιο προς τα πάνω ή κάτω;

Οι περισσότεροι είναι διχασμένοι για το θέμα αυτό.

Ο ιστότοπος marthastewart.com, σε πρόσφατη δημοσκόπηση στο Instagram, ρώτησε με ποιον τρόπο προτιμούν οι followers να οργανώνουν τις κούπες και τα ποτήρια τους. Από τα συνολικά 10.020 άτομα που απάντησαν, τα 5.315 είπαν ότι τοποθετούν τα γυάλινα σκεύη τους με το στόμιο προς τα πάνω ενώ 4.705 είπαν με το στόμιο προς τα κάτω.

thampa-potiria.jpg

Γυάλινα, κολονάτα ποτήρια στο τραπέζι.

Γιατί πρέπει να αποθηκεύετε τα γυάλινα σκεύη με το στόμιο προς τα κάτω

Ποτήρια και κούπες

Η σκόνη μπορεί να διεισδύσει παντού ακόμα και στα ντουλάπια. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να αποθηκεύετε τους περισσότερους τύπους ποτηριών με το στόμιο προς τα κάτω.

Το ίδιο ισχύει και για τις κούπες φυσικά, ειδικά αυτές που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά. « Καλό είναι να αποθηκεύετε τις κούπες και τα ποτήρια που δεν χρησιμοποιείτε συχνά με το στόμιο προς τα κάτω για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης», συνιστά η Clare Langan, ειδική σε θέματα σπιτιού και μαγειρικής.

thampa-potiria.jpg

Γυναίκα καθαρίζει τα γυάλινα ποτήρια.

Τακτοποίηση ποτηριών

Εάν δεν έχετε χώρο στο ντουλάπι, η τοποθέτηση των ποτηριών το ένα πάνω στο άλλο είναι μια πρακτική λύση. Βασική προϋπόθεση τα ποτήρια να είναι χοντρά κι όχι λεπτά.

Πού να αποθηκεύετε τα γυαλικά σας

Κατά γενικό κανόνα, διατηρείτε τα συχνά χρησιμοποιούμενα γυάλινα σκεύη σε ένα ντουλάπι ή σε ένα ράφι που βρίσκεται δίπλα στο νεροχύτη ή στο πλυντήριο πιάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved