Tips για μαμάδες: Έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων
Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων έχουν πολλές χρήσεις Bigstock

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων σχεδιάστηκαν για να αφαιρούν τα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη αφήνοντάς τα πεντακάθαρα.

Λόγω της καθαριστικής τους δράσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ταμπλέτες για να καθαρίσετε άλλες συσκευές και αντικείμενα στο σπίτι. Ειδικότερα:

Καθαρίστε την τουαλέτα

Όταν καθαρίζετε το μπάνιο, ξεκινήστε ρίχνοντας μια ταμπλέτα πιάτων στην τουαλέτα. Μόλις διαλυθεί , χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε καλά τα τοιχώματα της λεκάνης και στη συνέχεια να ξεπλένετε με άφθονο νερό. Φροντίστε να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας όταν έχετε ρίξει την ταμπλέτα και να μην αφήνετε μόνο του το παιδί στο μπάνιο.

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων ως καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων; Η απάντηση είναι ναι. Ρίξτε μια ταμπλέτα στον κάδο του πλυντηρίου και προγραμματίστε έναν κύκλο πλύσης στους 60 βαθμούς. Η ταμπλέτα πλυντηρίου θα απομακρύνει τυχόν ακαθαρσίες από τον κάδο του πλυντηρίου όπως ακριβώς κάνει με τα πιάτα.

plidirio.jpg

Καθαρίστε το πλυντήριο ρούχων με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων.

Καθαρίστε βρώμικες κατσαρόλες και τηγάνια

Αν τα μαγειρικά σας σκεύη έχουν καμένα λίπη, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε πολύ ζεστό νερό με μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Αφήστε τα για δύο έως τρεις ώρες και στη συνέχεια τρίψτε τα λίπη με μια απαλή βούρτσα. Στη συνέχεια τα σαπουνίζετε και τα ξεπλένετε κανονικά.

Καθαρίστε τον νεροχύτη

Έχετε έναν βρώμικο νεροχύτη; Γεμίστε τον με ζεστό νερό και προσθέστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα εάν αφήσετε να δράσει η ταμπλέτα όλη τη νύχτα. Μετά από τόσες ώρες, λεκέδες, λίπη ακόμα και κιτρινίλες θα εξαφανιστούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα την ταμπλέτα σε όλους τους τύπου ς νεροχύτη.

xlorini-kai-mageiriki-soda-sta-lefka-rouxa.jpg

Για να απομακρύνετε δύσκολους λεκέδες από τα λευκά ρούχα μία λύση είναι η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων

Bigstock

Καθαρίστε τα λευκά ρούχα

Αντί να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων με βρώμικα λευκά, χρησιμοποιήστε μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Θα αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες όπως από καφέ, αντηλιακό και τους περισσότερους κίτρινους λεκέδες που δημιουργούνται από τον ιδρώτα και το αποσμητικό.

Προσοχή: Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων δεν προορίζονται να καθαρίζουν ρούχα, ειδικά τα χρωματιστά ή τα ευαίσθητα. Χρησιμοποιήστε τις μόνο για λευκά ρούχα.

Πηγή: hunker.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved