Μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο κάνει άμβλωση αλλά καμία δεν μιλάει γι’ αυτό

Το ένα τρίτο των γυναικών μένουν σε χώρες όπου απαγορεύεται η άμβλωση. Σε χώρες όμως όπου η γυναίκα έχει την ελευθερία να προβεί σε αυτή, υπάρχει ο φόβος για κοινωνικό στιγματισμό και κατακραυγή και έτσι πολλές είναι αυτές που ένω αποφασίζουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους, αισθάνονται ντροπή να μιλήσουν γι' αυτό αφού θεωρείται ταμπού.

Μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο κάνει άμβλωση αλλά καμία δεν μιλάει γι’ αυτό

Μια καμπάνια στην Αμερική θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να κάνει τις γυναίκες να μιλήσουν για την εμπειρία που είχαν. Η καμπάνια δείχνει γυναίκες οι οποίες μιλάνε για την άμβλωση και εξηγούν την ιστορία τους και με αυτό τον τρόπο προτρέπουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν για την δικιά τους.

Ο λόγος που θέλουν να κάνουν τις γυναίκες να μιλήσουν γι' αυτό είναι για να δει ο κόσμος ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από μια άμβλωση και πώς νιώθει η γυναίκα που την έκανε. Πρέπει όπως λένε να σταματήσει να είναι ταμπού, να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος ώστε όταν αποφασίσει να υποβάλει τον εαυτό της μια γυναίκα σε μια τέτοια διαδικασία, να είναι ενημερωμένη, να απευθυνθεί σε νόμιμα ιστιντούτα και να γίνει η άμβλωση κάτω από συνθήκες που θα εξασφαλίσουν την υγεία της γυναίκας.

Λόγω του στιγματισμού και της ντροπής όπως λένε, πολλές γυναίκες έπεσαν θύματα κακών γιατρών στην προσπάθειά τους να κρύψουν την απόφαση που έχουν πάρει, με αποτελέσματα άσχημα για την υγεία τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved