Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού ανήκει στην 13χρονη Ελληνίδα Σταυρούλα Τσολακίδου (βίντεο)

Με την πρωτιά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού, έκανε περήφανη η Σταυρούλα Τσολακίδου την χώρα μας.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού ανήκει στην 13χρονη Ελληνίδα Σταυρούλα Τσολακίδου (βίντεο)

Το 13χρονο κορίτσι, κατέκτησε την πρώτη θέση στα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα στο Αλ Άιν στην κατηγορία των κορασίδων μέχρι 14 ετών.

Η αθλήτρια του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας συγκέντρωσε εννιά βαθμούς που την ανέδειξε πρώτη στην κατηγορία της έπειτα από έντεκα αγώνες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Στην κατηγορία που έπαιζε συμμετείχαν συνολικά 126 σκακίστριες από 63 χώρες.

Το ταλέντο της το έχει από μικρή ηλικία αφού το 2010 ήταν έκτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για σκακίστριες μέχρι δέκα ετών. Τον Ιανουάριο του 2012, αναδείχθηκε δεύτερη στο Πανελλήνιο νεανίδων, 18 ετών ενώ στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μάριμπορ κατετάγη 18η στις 12χρονες.

Είναι γεννημένη στις 24 Μαρτίου 2000 και πολλά δημοσιεύματα την χαρακτηρίζουν ως την διάδοχο της Άννας– Μαρίας Μπότσαρη που ήταν δεύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για σκακίστριες μέχρι 20 ετών και ένα χρόνο νωρίτερα ήταν τρίτη στην ίδια κατηγορία ενώ το 1988 ήταν τρίτη στο παγκόσμιο μέχρι 16 ετών. Και η Μπότσαρη ανήκε στον ίδιο αθλητικό όμιλο.

Το 1999 ήταν η τελευταία φορά που η χώρα μας κατάφερε να πάρει το γυναικείο πρωτάθλημα στο σκάκι με τη Μαρία Κουβάτσου που κατάφερε να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στις σκακίστριες μέχρι 20 ετών στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved