Τέμπη: « Οι περισσότεροι τραυματίες είναι νέα παιδιά…Εμάς μας βοήθησαν τα παιδιά»

Οι μαρτυρίες των επιβατών είναι καθηλωτικές.

Τέμπη: « Οι περισσότεροι τραυματίες είναι νέα παιδιά…Εμάς μας βοήθησαν τα παιδιά»
Τέμπη - Αμαξοστοιχία INTIME NEWS

Η πολύνεκρη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής στα Τέμπη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία…

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 36 νεκροί ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας για τον απεγκλωβισμό επιβατών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

tragodia-tempi.jpg

Τέμπη - Αμαξοστοιχία

INTIME NEWS

Όσον αφορά τους τραυματίες, 66 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Λάρισας, Κατερίνης, Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 60 νοσηλεύονται από απλές κλίνες ενώ οι έξι σε ΜΕΘ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες που έγινε γνωστή η τραγωδία συγγενείς των επιβαινόντων προσπαθούν να μάθουν ότι μπορούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η πλειοψηφία των επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας ήταν φοιτητές χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο ακριβής αριθμός τους.

tempi-tragodia.jpg

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

INTIME NEWS

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες

Καθώς περνούν οι ώρες έρχονται στο φως νέα στοιχεία και μαρτυρίες από τους επιβαίνοντες που κατάφεραν να σωθούν.

Νεαρός επιβάτης που βρισκόταν στο 6ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μίλησε για τη στιγμή της πρόσκρουσης, νιώθοντας την, όπως είπε, σαν σεισμό:

« Βρισκόμουν στο βαγόνι 6. Το νιώσαμε σαν σεισμό. Στο βαγόνι μου χτύπησε μια γυναίκα. Προσπάθησα να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών που ευτυχώς έμαθα ότι βγήκε ζωντανό, έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα. Με έχει πιάσει ταραχή. Συγκρούστηκε το βαγόνι 2 που είναι η καφετέρια. Δεν μπόρεσα να περάσω πιο μπροστά γιατί τα συντρίμμια φλέγονταν».

«Τη στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίναμε ότι εκτροχιαζόμαστε, προσπαθούσαμε, πιανόμαστε, δεν είχαμε ζώνη να κρατηθούμε κάτι, πολλά άτομα χτύπησαν κ στα τελευταία βαγόνια. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί είναι στα εμπρός βαγόνια και είναι ΟΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.. Εμάς μας βοήθησαν τα παιδιά..» , δήλωσε μια ακόμα επιβάτης.

«Είδα τα βαγόνια να κάνουν έναν κύκλο στον αέρα, κάποια να είναι τελείως στον άερα και το τελευταίο να ναι 5 μέτρα πιο κάτω, σαν ένα αεροπλάνο που έχει συντριβεί που έχει βρει κάτω στο χώμα, τα βαγόνια ήταν στις φλόγες λες και τα είχαν ανάψει με αναπτήρα... »

«Μείναμε σε 45 μοίρες γωνία έτσι. Το τρένο είχε λυγίσει ολόκληρο 90 μοίρες είχε πέσει στο γκρεμό και ήταν το μισό στον αέρα να κρέμεται, να φλέγεται ολόκληρο, είχε 5 τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ! Στα μπροστινά έχει καεί έχει μείνει μόνο καμμένο σίδερο!»

«Να χτυπάει το τηλ στις 23:20 κ να σου λέει "Είμαι καλά! Έγινε ένα ατύχημα!" Κ να μην ξέρεις τι έχει συμβεί και πού να μάθεις... Να ακούς μόνο φωνές για βοήθεια κ ουρλιαχτά σοκ κ πόνου! Τέτοια αγωνία, τέτοια τραγωδία να μην τη ζήσει κάνεις!».

Τραγωδία στα Τέμπη 2003

Στο άκουσμα και μόνο του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη οι μνήμες ξύπνησαν και ένα « όχι πάλι» σχηματίστηκε στα χείλη.

Τον Απρίλη του 2003, είχε σημειωθεί ένα ακόμα φριχτό δυστύχημα πάλι στα Τέμπη με τραγικό απολογισμό 21 μαθητές.

Μαθητές της Α’ Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας επέστρεφαν από εκδρομή στην Αθήνα, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε πλαγειωμετωπικά με φορτηγό που μετέφερε μελαμίνες και νοβοπάν στο ύψος των Τεμπών.

Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στο δρόμο, όμως κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο.

Καταγράφηκε ως ένα από τα τραγικά δυστυχήματα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Δυστυχώς δεν έμελλε να ήταν το τελευταίο πολύνεκρο...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved