«Πιστεύω στον Αγιο Βασίλη» - 100.000 γράμματα με ξεχωριστές παιδικές ευχές έφθασαν φέτος στα ΕΛΤΑ

Για άλλη μια χρονιά τα ταχυδρομεία γέμισαν με γράμματα από παιδιά που ήθελαν να ζητήσουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο τους από τον Άγιο Βασίλη.

«Πιστεύω στον Αγιο Βασίλη» - 100.000 γράμματα με ξεχωριστές παιδικές ευχές έφθασαν φέτος στα ΕΛΤΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της παγκόσμιας ταχυδρομικής ένωσης, ελήφθησαν περίπου οχτώ εκατομμύρια γράμματα σε ταχυδρομεία διαφόρων χωρών. Αν και η τεχνολογία έχει διαδοθεί ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, δεν κατάφερε να νικήσει τον παραδοσιακό τρόπο αποστολής γράμματος.

Τα ελληνικά ταχυδρομεία, έλαβαν κι αυτά χιλιάδες γράμματα μικρών παιδιών που ανυπομονούσαν να λάβουν το δώρο τους από τον χοντρό παππούλη με τον κόκκινο σκούφο λέγοντας του πόσο καλά παιδιά είναι.

Κάθε χρόνο, στα ΕΛΤΑ καταφθάνουν από 80.000 έως 100.000 γράμματα, μικρών και μεγάλων, με τον κύριο όγκο να ταχυδρομείται μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διάστημα που είναι κλειστά τα σχολεία.

Τα γράμματα είναι γεμάτα από πολύχρωμες ζωγραφιές και αυτοκόλλητα. Τα παιδιά γράφουν στον Αη Βασίλη αν ήταν καλά παιδιά και ενημερώνουν για την κατάσταση στο σπίτι και στο σχολείο.

Μεταξύ άλλων ζητούν δώρα- κυρίως παιχνίδια -τον ρωτούν πώς είναι η υγεία του, εάν κρυώνει στον Βόρειο Πόλο, εάν τον βοηθούν τα ξωτικά και φυσικά εάν είναι καλά η γυναίκα του, η Αγιο- Βασιλίνα!

Γράμματα παιδιών:

«Άγιε μου Βασίλη, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω γιατί αυτά είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα! Είμαι 8 μηνών και θέλω να σου ζητήσω, τη μέρα που θα έρθεις, να με βοηθήσεις να φωνάξω μαμά και μπαμπά γιατί δεν μπορώ μοναχούλα μου» αναφέρει στο... γράμμα της η μικρή Έλενα, ευχόμενη υγεία κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο.

«Αγαπητέ Άη Βασίλη, οι γονείς μου είναι άνεργοι και δεν μπορώ να τους ζητήσω ένα δώρο επειδή καταλαβαίνω την κατάσταση μέσα στο σπίτι μας και δεν μπορώ να τους βάλω σε έξοδα. Βαθιά μέσα μου πιστεύω στην ύπαρξή σου. Θέλω αυτά τα Χριστούγεννα να μου είναι αξέχαστα. Θα ήθελα ένα ωραίο φόρεμα αλλά επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο δώρο, ό,τι κι αν μου στείλεις θα το αγαπήσω πάρα πολύ», γράφει η 10χρονη Άντζελα.

«Αγαπημένε μου Άη Βασίλη, αυτό θα είναι ίσως το τελευταίο γράμμα που σου γράφω. Όχι γιατί σταμάτησα να πιστεύω σε σένα, πάντα θα πιστεύω, αλλά γιατί είμαι Γ' λυκείου και δεν ξέρω... Δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να γράφω σε σένα. Είναι μια ωραία διαδικασία που με βάζει σε σκέψεις, μια συνήθεια από τα παιδικά μου χρόνια που δεν θέλω να τη στερηθώ», γράφει η Ελένη.

Τα ΕΛΤΑ αποστέλλουν πίσω στα παιδιά που έγραψαν, μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη κάρτα με ένα μήνυμα και γραμματόσημο από τον Άη Βασίλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved