Self-love: Όταν ο έρωτας της ζωής σου είσαι εσύ, όλα είναι καλύτερα

Αν με ρωτάς, λοιπόν, το δικό μου manual για την αγάπη, να ξέρεις πως βασίζεται σε μία σοφή φράση του Όσκαρ Ούαιλντ, η οποία λέει πως, «το να αγαπάς τον εαυτό σου, είναι η αρχή μίας σχέσης που μπορεί να κρατήσει μία ζωή».

Self-love: Όταν ο έρωτας της ζωής σου είσαι εσύ, όλα είναι καλύτερα

Μπορεί να έχουν γραφτεί αναρίθμητα άρθρα και γνωμικά για τον έρωτα και την αγάπη όμως, πόσο πιο απλά θα ήταν όλα, αν υπήρχε κάποιο επίσημο manual, ένας οδηγός που θα μας εξηγούσε πώς λειτουργούν αυτά τα συναισθήματα; Ναι, σίγουρα η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ πιο εύκολες, ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως η καθεμιά από εμάς είναι διαφορετική, οπότε αντιλαμβάνεται και εκφράζει με έναν δικό της τρόπο αυτές τις έννοιες.

Αν με ρωτάς, λοιπόν, το δικό μου manual για την αγάπη, να ξέρεις πως βασίζεται σε μία σοφή φράση του Όσκαρ Ούαιλντ, η οποία λέει πως, «το να αγαπάς τον εαυτό σου, είναι η αρχή μίας σχέσης που μπορεί να κρατήσει μία ζωή». Και μπορεί να μου πήρε αρκετά χρόνια για να καταφέρω να περάσω από τη θεωρία στην πράξη όμως, δίνοντάς μου καθημερινά την αγάπη που προσφέρω στα κοντινά μου πρόσωπα, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό μου όπως την καλύτερη μου φίλη, συνειδητοποίησα πως όχι μόνο άρχισα να αγαπώ πιο ουσιαστικά τους γύρω μου, αλλά απολάμβανα περισσότερο την κάθε στιγμή, είτε ήμουν μόνη, είτε με παρέα.

Αν μέχρι σήμερα, λοιπόν, θεωρούσες πως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου αφορά μόνο σε happy couples και αθεράπευτα ερωτευμένους, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να αποφασίσεις φέτος… to be your own Valentine, κάνοντάς σου ένα unique, διαχρονικό δώρο, το οποίο θα εκφράζει τη μοναδικότητά σου με τον πιο λαμπερό τρόπο. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως η αγάπη και ο έρωτας είναι δύο συναισθήματα τόσο μοναδικά, όσο εσύ!

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved