Tips για μαμάδες: Έξυπνες χρήσεις της κρεμάστρας στην καθημερινότητά σας

Εναλλακτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις κρεμάστρες ρούχων.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες χρήσεις της κρεμάστρας στην καθημερινότητά σας
Bigstock

Υπάρχουν πολλές ασυνήθιστες χρήσεις για τις κρεμάστρες τις οποίες πιθανόν να μη γνωρίζετε.

Κι όμως, μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες στην καθημερινότητά σας διευκολύνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τη ζωή σας.

Είτε πρόκειται για τις οικονομικές πλαστικές, τις ξύλινες ή τις μεταλλικές, μάθετε πώς να τις χρησιμοποιείτε για την οργάνωση κοσμημάτων, για φωτογραφίες, για αποθήκευση ρολών κουζίνας ή μπάνιου, και πολλά, πολλά άλλα.

https://www.instagram.com/p/CSyV6NxN6gz

Ξεβουλώστε την αποχέτευση

Ο ευκολότερος τρόπος για να την απόφραξη της αποχέτευσης είναι να χρησιμοποιήσετε μια μεταλλική βέργα. Αν δεν έχετε, η κρεμάστρα είναι η λύση. Ισιώστε τη μεταλλική κρεμάστρα, αφήνοντας άθικτο μόνο το γάντζο. Τοποθετήστε τον στην αποχέτευση, κάντε μερικές περιστροφές, τραβώντας το προς τα πάνω τακτικά για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και βρομιές. Επαναλάβετε όσο φορές χρειαστεί μέχρι γάντζος να βγει καθαρός.

Κρεμάστε φωτογραφίες

Σε αντίθεση με τις κορνίζες, οι κρεμάστρες έχουν την ευκολία να αντικαθιστάτε συχνά τις φωτογραφίες. Πάρτε μερικές κρεμάστρες, ξύλινες κατά προτίμηση, και χρησιμοποιώντας μερικά clips ( πλαστικά, μεταλλικά ξύλινα) κρεμάστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες.

https://www.instagram.com/p/CHUQmb_gGB1

Αποθηκεύστε περιοδικά

Αν συνηθίζετε να αγοράζετε περιοδικά ή εφημερίδες ένας έξυπνος τρόπος αποθήκευσης είναι οι κρεμάστρες. Βάλτε μία ή και περισσότερες σε ένα σημείο που σας διευκολύνει και κρεμάστε τα ( τα ανοίγετε και τα κρεμάτε). Τι ίδιο μπορείτε να κάνετε κι με ένα βιβλίο, αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλο.

Κρεμάστε το ρολό κουζίνας

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στον πάγκο της κουζίνας, ξεκινήστε με το ρολό κουζίνας. Τοποθετήστε μια κρεμάστρα σε ένα σημείο του τοίχου, και περάστε με προσοχή το ρολό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε το κάτω μέρος της κρεμάστρας στο κέντρο και να σύρετε το ρολό της κουζίνας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το αλουμινόχαρτο, τη μεμβράνη, το χαρτί ψησίματος.

Οργανώστε τα κοσμήματα σας

Η μετατροπή της ξύλινης κρεμάστρας σε θήκη κοσμημάτων θα σας διευκολύνει πολύ ειδικά αν έχετε πολλά φο μπιζού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικά μεταλλικά γαντζάκια στην κρεμάστρα για να κρεμάσετε τα κολιέ σας.

Με πληροφορίες από το experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved