Πώς μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι, συστήνει στο μικρό σου το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων;

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της έννοιας, «το πνεύμα των Χριστουγέννων»;

Πώς μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι, συστήνει στο μικρό σου το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων;

Έχεις αναρωτηθεί πίσω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα φορτωμένα έλατα, τους φουσκωτούς Άγιοι Βασίληδες, τα γιορτινά πακέτα και τα σπιτικά ρεβεγιόν, ποια είναι η ουσία των γιορτών; Κι όμως, η απάντηση έχει δοθεί ήδη σε ένα πολύ παλιό ποίημα του 19ου αιώνα, το οποίο αναφέρει πως το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων είναι, «να ξεχάσουμε τον εαυτό μας, να σκεφτόμαστε τους άλλους και πώς θα τους χαρίσουμε τη μεγαλύτερη ευτυχία».

Μάλιστα, αυτή η φράση είναι που μου δίνει κάθε Χριστούγεννα την έμπνευση, να πραγματοποιήσω μερικές καλές πράξεις, έχοντας ως βοηθό την κόρη μου. Μαζί διαλέγουμε τα ρούχα που θα δωρίσουμε σε κάποια οργάνωση, επιλέγουμε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, τα οποία ξέρουμε πως είναι απαραίτητα σε οικογένειες που βιώνουν βιοποριστικές δυσκολίες, σε οικογένειες που ζουν στην ίδια περιοχή με τη δική μας. Κάπως έτσι, ξέρουμε και οι δυο πως προσφέρουμε απλόχερα χαρά σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, διότι η μικρή μου με ρώτησε πώς μπορούμε να κάνουμε μία καλή, χριστουγεννιάτικη πράξη, η οποία θα έχει διάρκεια, δηλαδή μία καλή πράξη που θα προσφέρει όλον τον χρόνο χαρά σε μία οικογένεια και όχι μόνο την περίοδο των γιορτών.

Θέλοντας να της δώσω μία σωστή απάντηση, λοιπόν, άρχισα να «κατεβάζω» ιδέες και να ψάχνω στο διαδίκτυο, ώσπου ανακάλυψα το «Δεύτερο Σπίτι», μία σπουδαία, ελπιδοφόρα πρωτοβουλία την οποία πραγματοποιεί η Κωτσόβολος με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα πολλές οικογένειες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας.

Το «Δεύτερο Σπίτι» χρειάζεται τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε για έναν καλό σκοπό

Σίγουρα, τα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τα ρούχα και τα τρόφιμα είναι πάντα καλοδεχούμενα σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απαραίτητα αγαθά για το σπίτι τους. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν θα ήταν πολύ χρήσιμο να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους πράγματα, τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και θα τους προσφέρουν μακροπρόθεσμα μία πιο άνετη και εύκολη καθημερινότητα;

Αυτήν τη συζήτησή είχα με τη μικρή μου, αφού παρακολουθήσαμε παρέα τη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της πρωτοβουλίας «Δεύτερο Σπίτι» και της πρότεινα να συμμετέχουμε, δωρίζοντας το παλιό μας ψυγείο, το οποίο είναι απόλυτα λειτουργικό και δεν έχει συμπληρώσει ακόμη 10 έτη, με ένα άλλο νέας τεχνολογίας. Κάπως έτσι, τηλεφωνήσαμε σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος και πλέον, περιμένουμε το έμπειρο προσωπικό της Κωτσόβολος να παραλάβει δωρεάν τη συσκευή από το σπίτι μας, να την ελέγξει προσεκτικά και να την περιποιηθεί, ώστε να της χαρίσει έναν δεύτερο κύκλο «ζωής», δίνοντάς τη σε κάποια οικογένεια που την έχει πραγματικά ανάγκη.

Μάλιστα, όταν η συσκευή θα φτάσει στο νέο της σπίτι, εμείς θα ενημερωθούμε μέσω SMS, Viber ή mail, ενώ θα λάβουμε ως επιβράβευση μία δωροεπιταγή 30 ευρώ, την οποία θα μπορούμε να εξαργυρώσουμε σε μία μελλοντική αγορά από την Κωτσόβολος - που θα ξεπερνά τα 99 ευρώ.

A4_second_home

Πώς ένα ψυγείο, μία κουζίνα ή ένα πλυντήριο ρούχων φέρνουν χαρά στους συνανθρώπους μας

Πόση χαρά μπορεί να προσφέρει μία συσκευή σε μία οικογένεια; Αρκεί να σκεφτείς πόσο απολαμβάνει το μικρό σου τη μυρωδιά των καθαρών ρούχων που πλύθηκαν στο πλυντήριο, τη γεύση ενός λαχταριστού κοτόπουλου που μόλις βγήκε από τον φούρνο, τη φρεσκάδα των φρούτων που συντηρούνται σε ένα λειτουργικό και αξιόπιστο ψυγείο. Συσκευές όπως οι παραπάνω, μπορούν να κάνουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων καλύτερες. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να διαθέσουμε όσες δεν χρησιμοποιούμε πλέον, στο «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος.

Έτσι, όχι μόνο θα συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στην κυκλική οικονομία, αλλά θα κάνουμε όλα τα μέλη της οικογένειάς μας, τα παιδιά και τον σύζυγο, συμμέτοχους σε έναν σπουδαίο σκοπό, σε μία καλή πράξη με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, λοιπόν, για να αλλάξουμε τη ζωή άλλων οικογενειών προς το καλύτερο, είναι να αξιοποιήσουμε το ψυγείο, την κουζίνα ή το πλυντήριο ρούχων που δεν χρειαζόμαστε, είτε γιατί κάπου «κάθεται» είτε μέσα από την αντικατάστασή της με νέα συσκευή αναβαθμισμένης τεχνολογίας, εμπνέοντας και παρακινώντας κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Αν θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα πολύτιμο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα, μέσα από την πρωτοβουλία «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος, έχουμε τη δυνατότητα να τους μεταδώσουμε ένα σπουδαίο μάθημα. Δωρίζοντας μία οικιακή συσκευή που είναι λειτουργική και δεν έχει συμπληρώσει τα 10 έτη, σε μία οικογένεια που τη χρειάζεται, συστήνουμε στα παιδιά μας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και τους μαθαίνουμε πως το μεγαλύτερο δώρο είναι να νιώθουμε ότι μία καλή πράξη, μπορεί να κάνει τη ζωή κάποιου άλλου καλύτερη. Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το πρόγραμμα απευθύνεται για την ώρα σε ιδιοκτήτες συσκευών που βρίσκονται στην Αττική, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και την Άμφισσα, ενώ αφορά σε πλυντήρια ρούχων, κουζίνες και ψυγεία, τα οποία είναι λειτουργικά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved