Δεύτερο σπίτι: Μια οικιακή συσκευή που δεν χρειαζόμαστε γίνεται δώρο, με τη δύναμη της προσφοράς

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που τα παιδιά είναι «πρωταγωνιστές» και εμείς οι γονείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να είναι αξέχαστα και παραμυθένια για εκείνα.

Δεύτερο σπίτι: Μια οικιακή συσκευή που δεν χρειαζόμαστε γίνεται δώρο, με τη δύναμη της προσφοράς

Και μπορεί τα δικά μας παιδιά να απολαμβάνουν όλα τα καλά, δηλαδή ρούχα, παιχνίδια, γλυκά όμως, την ίδια στιγμή, σε κάποια άλλη μεριά της Ελλάδας, υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες, παιδιά που στερούνται βασικά αγαθά, τα οποία για εμάς είναι δεδομένα.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα να στρέψουμε το βλέμμα μας στις οικογένειες αυτών των παιδιών, να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες τους και να προσπαθήσουμε μέσα από καλές πράξεις, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα προσφέρουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους που τη χρειάζονται, αλλά θα έχουμε τη δυνατότητα να συστήσουμε στα μικρά μας τη σπουδαιότητα της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Και αν θέλουμε να γίνουμε εκείνοι που θα αλλάξουν τις ζωές άλλων ανθρώπων προς το καλύτερο, μέσω της πρωτοβουλίας «Δεύτερο Σπίτι», η οποία υλοποιείται από τον Κωτσόβολο με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μπορούμε να το καταφέρουμε. Αρκεί, βέβαια, να έχουμε, ένα πλυντήριο ρούχων, μία κουζίνα ή ένα ψυγείο, που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, αλλά είναι λειτουργικό και έως 10 ετών.

Δίνοντας μία συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε, χαρίζουμε μία καλύτερη ζωή σε μία οικογένεια

Αρκετοί έχουμε στο σπίτι μας οικιακές συσκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε, αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμες σε κάποιον άλλο. Πόσες φορές, άλλωστε, αντικαταστήσαμε μία συσκευή, παρότι ήταν λειτουργική, θέλοντας να αποκτήσουμε μία καλύτερη και πιο σύγχρονη; Αυτήν την παλιά συσκευή, λοιπόν, αυτήν που αντικαταστάθηκε με μία άλλη, έχουμε τη δυνατότητα να την αξιοποιήσουμε, κάνοντας μία καλή πράξη, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα μίας οικογένειας.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να γίνουμε και εμείς μέρος της σπουδαίας πρωτοβουλίας του Κωτσόβολου «Δεύτερο Σπίτι», μέσω της οποίας η εταιρεία αναλαμβάνει δωρεάν να παραλάβει την οικιακή συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε από το σπίτι μας, να την ελέγξει, να τη φροντίσει και έπειτα, να την αποστείλει σε μία οικογένεια που τη χρειάζεται, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας. Εγώ, πάντως, σκέφτομαι πως το «Δεύτερο Σπίτι» είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να αξιοποιήσω την -σχεδόν ολοκαίνουργια- κουζίνα που πιάνει χώρο στην αποθήκη μου τα τελευταία 3 χρόνια, συστήνοντας στη μικρή μου τη φιλοσοφία και τη σημαντικότητα της κυκλικής οικονομίας, καθώς και τη σημασία της προσφοράς στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικές δυσκολίες.

Το «Δεύτερο Σπίτι» μας κάνει μέρος της κυκλικής οικονομίας και της κοινωνικής προσφοράς

Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα , θα συνειδητοποιήσουμε πως οι καλές πράξεις δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες ή… ηρωικές για να πιάνουν «τόπο». Αρκεί να κάνουν τη ζωή άλλων ανθρώπων πιο εύκολη και άνετη. Μάλιστα, αυτός είναι και ο βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας «Δεύτερο Σπίτι», η οποία σύμφωνα με τον Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, «είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας, που ήρθε για να δώσει μια δεύτερη ζωή σε συσκευές που δεν χρειαζόμαστε. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία έχουν αγαπήσει και πιστέψει, τόσο οι άνθρωποί μας, όσο και οι συνεργάτες μας και συνδέεται άμεσα με τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας μας και τις αξίες μας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, ευελπιστούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τους πελάτες μας, και να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη ζωή σε οικογένειες που πραγματικά την έχουν ανάγκη». Γιατί, λοιπόν, να μην συμμετέχουμε σε αυτήν τη σπουδαία κίνηση της Κωτσόβολος, ανοίγοντας έναν δεύτερο κύκλο ζωής για μία συσκευή που δεν χρειαζόμαστε πια;

Όσοι σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι για την ώρα, αφορά σε ιδιοκτήτες συσκευών που βρίσκονται στην Αττική, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα και την Άμφισσα. Οι συσκευές που μπορούμε να δωρίσουμε είναι ένα ψυγείο, μία κουζίνα ή ένα πλυντήριο ρούχων, δηλαδή μία λειτουργική οικιακή συσκευή που δεν είναι άνω των 10 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούμε να μάθουμε εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved