Φέτος τα Χριστούγεννα είναι για όλους και ειδικά για εσένα που είσαι της… τελευταίας στιγμής!

Η παραμονή των Χριστουγέννων είναι από τις πιο χαλαρές μέρες της χρονιάς στο γραφείο, όμως ξέρω καλά πως ο «μαραθώνιος» θα ξεκινήσει από τη στιγμή που θα κλείσω τον υπολογιστή και θα φύγω για το σπίτι.

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι για όλους και ειδικά για εσένα που είσαι της… τελευταίας στιγμής!

Διότι από τη στιγμή που θα βάλω μπρος το αυτοκίνητό μου, με περιμένει ένας… αγώνας δρόμου με τα ωράρια των καταστημάτων, ελπίζοντας πως μέσα στον ελάχιστο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου, θα έχω προλάβει να βρω ό,τι χρειάζομαι για το γιορτινό τραπέζι, καθώς και τα συμβολικά δώρα που θα προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Και αν υπάρχει κάτι που έχω διδαχθεί όλα αυτά τα χρόνια, είναι πως αυτό δεν βολεύει καθόλου τους εργαζόμενους, πολυάσχολους γονείς, δηλαδή όσους είναι αναγκαστικά της τελευταίας στιγμής, όπως εγώ. Όχι μόνο επειδή πάντα κάτι θα παραλείψω άθελά μου από τη λίστα των αγορών μου, αλλά διότι εξαιτίας της πίεσης του χρόνου, δεν μπορώ να μπω στο «πνεύμα» των ημερών, να απολαύσω αυτή την festive εξόρμηση στα καταστήματα, οπότε η διαδικασία είναι κάπως διεκπεραιωτική, κουραστική και αρκετά αγχωτική για μένα.

Ωστόσο, επειδή τα Χριστούγεννα είναι για όλους, ακόμη και για εμάς που δεν έχουμε την πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, φέτος αποφάσισα να αλλάξω τακτική με τη βοήθεια του e-food και να πραγματοποιήσω τις αγορές των γιορτών με τον πιο εύκολο, άνετο και οικονομικό τρόπο: Το μόνο που χρειάζεται να κάνω, είναι να βάλω το κατάλληλο φίλτρο στις αγορές μου!

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι και για όλους εμάς που είμαστε της τελευταίας στιγμής

Εφόσον αναλαμβάνω σχεδόν κάθε χρόνο την προετοιμασία του εορταστικού δείπνου, πλέον γνωρίζω πως δεν αρκεί μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, για να εξοπλίσω κατάλληλα την κουζίνα και το σπίτι μου εν γένει, για μία τόσο σημαντική περίσταση. Διότι, εκτός από το σούπερ μάρκετ, χρειάζεται να επισκεφθώ το μανάβικο, το κρεοπωλείο, το delicatessen, το ανθοπωλείο και τα καταστήματα, στα οποία ξέρω πως θα βρω πρωτότυπες επιλογές δώρων που θα χαρίσουν χαρά στους αγαπημένους μου. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, πόσο πιο απλά θα ήταν όλα και πόσο περισσότερο θα απολάμβανα αυτές τις γιορτινές μέρες, αν είχα τη δυνατότητα να λάβω ό,τι χρειάζομαι στην πόρτα μου, χωρίς να χάνω χρόνο μπαινοβγαίνοντας αγχωμένη σε καταστήματα;

efood1.jpg

Κι όμως, όσο απίθανο και αν μοιάζει αυτό το σενάριο, το e-food το έκανε πραγματικότητα. Οπότε, φέτος τα Χριστούγεννα είναι όντως για όλους, ακόμη και για τις πολυάσχολες μαμάδες που έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου το εορταστικό δείπνο. Αυτό σημαίνει πως το μόνο που χρειάζεται να κάνω, είναι να επισκεφθώ τον απόλυτο προορισμό που έχει ό,τι θέλω και όποτε το θέλω, δηλαδή το e-food που περιλαμβάνει το κρεοπωλείο Φάρμα Μπράλου, τη Φρουτεμπορική Μυλωνάς και το Miran. Από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά σε εκλεκτά κρεατικά ή δυσεύρετα τυριά και από κορυφαίες ποικιλίες κρασιών σε γλυκά κεράσματα και περίτεχνες ανθοδέσμες, στη λίστα με τα τοπικά καταστήματα του e-food θα βρω ό,τι χρειάζομαι για να προσφέρω ένα αξέχαστο, σπιτικό ρεβεγιόν στα αγαπημένα μου πρόσωπα.

efood2.jpg

Γέμισε «τσεκ» την gift list σου, βάζοντας στις γιορτινές αγορές το φίλτρο xmas 4 all

Ένα ακόμη ζήτημα που με απασχολεί κάθε χρόνο σε σχέση με το γιορτινό ρεβεγιόν, είναι -φυσικά- το budget το οποίο χρειάζεται να διαθέσω, για να πραγματοποιήσω ακριβώς αυτό που έχω στο μυαλό μου. Βλέπεις, πέρα από τα φαγητά, τα ποτά, τα γλυκά και τον στολισμό του σπιτιού μου, χρειάζεται να υπολογίσω και το ποσό που θα διαθέσω για τα δώρα της gift list μου, η οποία εκτός από τα παιδιά και τον σύντροφό μου, περιλαμβάνει τους καλεσμένους μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να μην ξεφύγω από τον προϋπολογισμό μου, όταν δεν έχω τον χρόνο ή το περιθώριο να κάνω μία έρευνα αγοράς; Ομολογουμένως, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

efood3.jpg

Παρόλα αυτά, χρησιμοποιώντας για τις αγορές μου το φίλτρο xmas 4 all του e-food, φέτος έχω στη διάθεσή μου τις καλύτερες προσφορές από πολλά καταστήματα, όπως η Cava Katsoni, το ανθοπωλείο Flowerline Ioannidis και το Dust+Cream, δηλαδή αμέτρητες εναλλακτικές προτάσεις δώρων για κάθε πρόσωπο της gift list μου στις πιο προσιτές τιμές. Κάπως έτσι, φέτος δεν θα αγχωθώ αν έκανα την καλύτερη και πιο οικονομική επιλογή για κάθε παραλήπτη της gift list μου, καθώς έχω τον χρόνο με το μέρος μου και μπορώ με λίγα μόνο αγγίγματα στην οθόνη του tablet ή του κινητού μου, να «κλείσω» με άνεση και ευκολία κάθε εκκρεμότητα για το γιορτινό τραπέζι, ενώ συγχρόνως, να ανακαλύψω τα μικρά δωράκια που θα ενθουσιάσουν τους παραλήπτες της λίστας των δώρων μου.

Φέτος, λοιπόν, όλα γίνονται πιο εύκολα κι αντί η παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς να μας βρει να μπαινοβγαίνουμε λαχανιασμένες και αγχωμένες στα καταστήματα, θα μας βρει άνετες και πολύ πιο χαλαρές, να απολαμβάνουμε τη διαδικασία, με σύμμαχό μας το e-food! Αξιοποίησε τις μέρες των γιορτών για να χαρείς την παρουσία των δικών σου ανθρώπων, αφού τις γιορτινές αγορές σου τις αναλαμβάνει το e-food και τις φέρνει μέχρι την πόρτα του σπιτιού σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved