Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας animation «Καραγκιόζης the movie»

Το Mothersblog.gr κάνει δώρο σε 10 τυχερούς από μια διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα της ταινίας. 

Κερδίστε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της ταινίας animation «Καραγκιόζης the movie»

Συγκεκριμένα:

Το δώρο αφορά: (10) διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/12 ώρα: 17:00 στον Κινηματογράφο IDEAL, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα 106 78. Τ. 2103826720

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου!

ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ the movie - Λίγα λόγια για την ταινία

Πρόκειται για την πρώτη, ελληνικής παραγωγής, μεγάλου μήκους ταινία animation με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη!

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ιστορία του «Καραγκιόζης Γραμματικός»

Ο Καραγκιόζης Γραμματικός είναι ένα από τα παλαιότερα έργα στο ρεπερτόριο του ελληνικού θεάτρου σκιών κι επιλέχθηκε για να αποτελέσει τον βασικό σκελετό πάνω στον οποίο χτίστηκε το σενάριο της ταινίας. Αποδεικνύεται έτσι η διαχρονικότητα του Καραγκιόζη και η ιδιότητά του να ανανεώνεται συνεχώς μπαίνοντας σε καινούργιες φόρμες, να συντονίζεται με το πνεύμα της εποχής, να προκαλεί το ενδιαφέρον και να συγκινεί όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Ο Διοικητής του χωριού αποφασίζει να διορίσει έναν δημόσιο γραμματέα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς οι υπάλληλοί του αναγκάζονται να παραμελούν την εργασία τους για να εξυπηρετούν τους αναλφάβητους συμπολίτες τους στην γραπτή τους επικοινωνία.

Ο Χατζηαβάτης αναλαμβάνει να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση, ώσπου συναντά τον Καραγκιόζη που τον εντυπωσιάζει με τις γραμματικές γνώσεις που λέει πως έχει και η αναζήτηση λαμβάνει τέλος!

Μετά από μια ξεκαρδιστική συνάντηση με τον Διοικητή, ο Καραγκιόζης γίνεται ο Γραμματικός του χωριού και πιάνει, γεμάτος όρεξη και άδειος γνώσεων, μολύβι και χαρτί.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Εμπνευσμένα από την ηπειρώτικη αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα

Ι Ισορροπία μεταξύ ιστορίας και τέχνης |Ανοικτό περιβάλλον

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτότυπη Μουσική & Παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια

6 Μουσικά όργανα

Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί

Μετά από έρευνα και μελέτη δημιουργήθηκε η μουσική επένδυση της ταινίας την οποία συνθέτουν τραγούδια και σκοποί παραδοσιακοί που ακολούθησαν τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, ταξίδεψαν στα χρόνια κι έφτασαν έως το σήμερα, κι αυτά με τη σειρά τους μέσα από διαδικασίες συνεχούς ανανέωσης, για να αποδείξουν την διαχρονικότητά τους εκφράζοντας με ακρίβεια τα συναισθήματα και τον ψυχισμό του σύγχρονου Έλληνα.

Οι συνθέσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δημιουργήθηκαν από άγνωστους καλλιτέχνες και διαμορφώθηκαν τους τελευταίους αιώνες. Η γέννησή τους εντοπίζεται στη βυζαντινή περίοδο, αλλά προέρχονται από αρχαία ελληνικά χρόνια, όπου διαμορφώθηκαν μέσα από τελετές και γιορτές.

18 ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

50 ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

1.200 ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

20.000 ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

200.000 m2 ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

Ο κεντρικός ήρωας, ο Καραγκιόζης, είναι ένας μόνιμα ρακένδυτος και πειναλέος τύπος, λίγο άσχημος, λίγο αγράμματος και πάμφτωχος, αλλά ταυτόχρονα και καλοκάγαθος, πανέξυπνος και ανυπότακτος.

Αλληλεπιδρά με τα πάντα γύρω του με μια απόλυτα αντισυμβατική συμπεριφορά, η οποία καταδεικνύει τον πεπερασμένο χαρακτήρα μιας φαινομενικά «ακίνητης» και αδιατάραχτης «τάξης» του κόσμου. Η παρέμβασή του είναι πάντα προβληματική για την καθεστηκυία τάξη και πραγματώνεται μέσα από σουρεαλιστικές και ξεκαρδιστικές περιπέτειες καρναβαλικής αντιστροφής. Η «τάξη» επανέρχεται στο τέλος της παράστασης, έχοντας αφήσει το αποτύπωμα της λαϊκής θυμοσοφίας που ενσαρκώνει ο μπαγαπόντης, αλλά πάντα καλοκάγαθος πρωταγωνιστής.

ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΣ

O Καραγκιόζης τον αποκαλεί Χατζατζάρη. Είναι, κατά μια έννοια, το alter ego του Καραγκιόζη, ο αχώριστος φίλος του. Γαλίφης και συμβιβαστικός, έχοντας πάντα καλή σχέση με την εξουσία, συχνά προσπαθεί να βοηθήσει τον φίλο του, εξυπηρετώντας τον Πασά τον Διοικητή ή όποιο άλλο εκπρόσωπο της εξουσίας. Πάντα βρίσκεται μπλεγμένος με τον Καραγκιόζη και τις μπαγαποντιές του, ο οποίος με το αναρχικό και ανυπάκουο πνεύμα του τον εκθέτει σε ποικίλους κινδύνους.

ΑΓΛΑΪΑ

Η γυναίκα του Καραγκιόζη, η Ελληνίδα μάνα, σύζυγος και νοικοκυρά. Αγαπάει και φροντίζει την οικογένειά της. Πάντα υπομονετική, γλυκιά και χαριτωμένα γκρινιάρα, έχει την ευθύνη του σπιτιού και στέκεται πάντα στο πλευρό του Καραγκιόζη στην αξία του οποίου πιστεύει. Είτε κάνει τις δουλειές του σπιτιού είτε μεριμνά για το σύζυγο και τα παιδιά της, μόνιμα σιγοτραγουδά κάποιο τραγούδι.

ΣΙΟΡ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (Νιόνιος)

Ξεπεσμένος αριστοκράτης της Ζακύνθου, ευγενής στους τρόπους και χαριτωμένα αθυρόστομος, δεν το έχει σε τίποτα να στολίσει τους γύρω του με τις πιο ευφάνταστες βρισιές και κατάρες. Αντιπροσωπεύει, όπως λέει ο Τζούλιο Καΐμη, τη λόγια Ελλάδα.

ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ

Αφελής, ρομαντικός, ελαφρόμυαλος και μονίμως ερωτευμένος, με βασικό χαρακτηριστικό του τη μεγάλη μύτη.

ΛΙΛΙΚΑ

Όμορφη, ναζιάρα, καλοντυμένη, με έντονο ταπεραμέντο. Γεμίζει τη γειτονιά με τις φωνές και τα καμώματά της.

ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΟΣ

Θείος του Καραγκιόζη, γιγαντόσωμος λεβέντης τσέλιγκας, τραχύς και ατρόμητος, αντιπροσωπεύει τον αγνό και γενναίο Έλληνα. Διακρίνεται για τον αγαθό του χαρακτήρα και την αθώα πονηριά του και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

ΚΟΛΗΤΗΡΙΑ (Κολητήρι, Σβούρας και Μπιρικόκος)

Τα πανέξυπνα, γενναία, άτακτα και συχνά αδιάφορα για τα μαθήματα παιδιά του Καραγκιόζη και της Αγλαΐας. Είναι πειραχτήρια και βοηθάνε τον πατέρα τους όποτε υπάρχει ανάγκη.

Ο Κολλητήρης είναι ο μεγάλος γιος του Καραγκιόζη και της Αγλαΐας. Ξυπόλητος, με ρούχα γεμάτα μπαλώματα, όπως του πατέρα του. Είναι γενναίος και αξιολάτρευτος. Οι περιπέτειές του θυμίζουν αυτές του Καραγκιόζη.

Ο Σβούρας είναι ο δευτερότοκος γιος του Καραγκιόζη και της Αγλαΐας. Είναι ατρόμητος, έξυπνος και αγαπά την μπάλα. Πανέτοιμος κάθε στιγμή για νέες περιπέτειες μαζί με τα αδέρφια του.

Ο Μπιρικόκος είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Όπως τα αδέρφια του, είναι και αυτός πάντα ξυπόλητος και τα ρούχα του είναι γεμάτα μπαλώματα. Πονηρός και γενναίος, ένα πειραχτήρι που του αρέσει να μπλέκει με τα αδέρφια του σε πολλές περιπέτειες.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Μάγκας με χαρακτηριστικά παλιάς εποχής, χαριτωμένος, γλεντζές, τεμπέλης, καβγατζής αλλά και αγαθός.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Εκπρόσωπος της εξουσίας, εγωιστής και μεγαλομανής, κοντός και λαίμαργος, με αστείο παρουσιαστικό, στολισμένος με ένα σωρό παράσημα.

ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ

Το δεξί χέρι του διοικητή. Αυστηρός αλλά και συναινετικός και καλόκαρδος, νοιάζεται και φροντίζει για όλους και όλα ώστε όλα στο χωριό να κυλούν ομαλά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία

Άκης Καρράς

Χρήστος Λειβαδίτης

Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σενάριο

Άθως Δανέλλης

Φωνές

Άθως Δανέλλης

Έλενα Μαραγκού

Εκτέλεση Παραγωγής

Αναστασία Μάνου

VFX Supervisor

Χρήστος Λειβαδίτης

Animation

Χριστίνα Ανδρουλακάκη

Κωνσταντίνα Θεοδώρου

Compositor

Ηρακλής Φίτσιος

Χάρης Αποστολόπουλος

Lead 3D Generalist

Γιώργος Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός Χαρακτήρων

Ανδρέας Ράλλης

Rigging & FX

Λοΐζος Παγώνης

Μουσική

Κώστας Χαριτάτος

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved