Άννα Μάγκου: « Αυξάνονται οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους θέατρο, ψάχνουν μια διαφυγή ...»

Η Άννα Μάγκου, με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης», μιλάει στο Mothersblog.gr για τα μηνύματα που περνάει στα παιδιά το συγκεκριμένο μιούζικαλ αλλά και για το αν θεωρεί το παιδικό κοινό, δύσκολο.

Νίκη Παπανικολάου
Άννα Μάγκου: « Αυξάνονται οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους θέατρο, ψάχνουν μια διαφυγή ...»

Στο θέατρο ΗΒΗ κάνει πρεμιέρα σήμερα «Το Πάρτυ!», η νέα περιπέτεια της σειράς των τρυφερών ιστοριών της Μαρί Κωνσταντάτου, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας Μάικ Φασολάκη.

Tον κεντρικό ήρωα ενσαρκώνει ο Ρένος Ρώτας και τον ρόλο της Αγάπης, η Άννα Μάγκου.

Η ηθοποιός, και παράλληλα χορεύτρια και χορογράφος, έχει μακρά εμπειρία στο μιούζικαλ ( Cats, Grease, West Side Story, Sweet Charity , Cabaret, Chicago) ενώ παρακολούθησε σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ευρώπη. Πέρυσι συμμετείχε στη σειρά « Άγριες Μέλισσες» και φέτος τη βλέπουμε στο «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη ενώ παράλληλα χορογραφεί δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα και διδάσκει Musical και Σύγχρονο στη Lifedance Athens για μικρούς και μεγάλους.

Για την πολυτάλαντη Άννα Μάγκου το παιδικό μιούζικαλ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της καθώς δεν ψυχαγωγεί μόνο το παιδί αλλά του περνάει πολλά μηνύματα. Όπως το «Πάρτυ!», το οποίο σύμφωνα με την ηθοποιό, «προάγει τη φιλία, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τη φροντίδα για το περιβάλλον αλλά πάνω από όλα την αγάπη για τον πλησίον μας».

MAIK-2.jpg

Φέτος σας απολαμβάνουμε στο θέατρο Ήβη και στην παιδική παράσταση «Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης». Ποιο ήταν το κίνητρό σας να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση;

Δεν υπήρχε μεγαλύτερο κίνητρο από το ίδιο το έργο. Γνωρίζω ότι το αγαπάνε πολύ τα παιδιά και δεν είναι τυχαίο που έχουν γίνει και στο παρελθόν παραστάσεις Μάικ Φασολάκης και έχει μεταφραστεί και σε τόσες γλώσσες. Η Μαρί Κωσταντάτου έχει γράψει ένα υπέροχο παραμύθι και με τη σύμπραξη της σκηνοθέτριας Σοφία Σπυράτου αλλά και της pαραγωγής δε μπορούσε να μη πετύχει η συνταγή. Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της παράστασης και ένας λόγος παραπάνω είναι ότι θα δώσουμε χαρά σε πάρα πολλά παιδιά γιατί όλη η παράσταση είναι ένα πάρτυ.

Τι αποκομίζει ένα παιδί παρακολουθώντας το συγκεκριμένο έργο; Ποια μηνύματα λαμβάνει;

Το πρώτο νομίζω είναι ότι φεύγει ενθουσιασμένο και πολύ χαρούμενο. Το έργο παρ ' ότι, όπως προείπα, είναι ένα πάρτυ, περνάει πολλά μηνύματα στα παιδιά. Προάγει τη φιλία, την ελπίδα, τη συγχώρεση, τη φροντίδα για το περιβάλλον αλλά πάνω από όλα την αγάπη για τον πλησίον μας.

maik-fasolakis.jpg

Τα μιούζικαλ αρέσουν περισσότερα στα παιδιά σε σχέση με μια κλασική παράσταση;

Θα τολμήσω να πω ναι, γιατί το τραγούδι και ο χορός δίνουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό στα παιδιά. Η επιτυχία είναι να μπορέσει ένα παιδικό musical να συνδυάσει τον χορό και το τραγούδι περνώντας στα παιδιά τα μηνύματα που θα πέρναγε και ένα κλασικό έργο.

Ανήκετε κι εσείς στους ηθοποιούς που θεωρούν τα παιδιά ένα δύσκολο κοινό;

Δύσκολη ερώτηση. Η πρώτη σκέψη μου ήταν να πω ναι, γιατί τα παιδιά μας δείχνουν αμέσως και χωρίς φίλτρα αν κάτι τους αρέσει ή όχι… με ένα " βαρέθηκα" μπορείς να καταλάβεις αν πέτυχε η συνταγή. Από την άλλη, είναι και πολύ εύκολο να κάνεις ένα παιδί να περάσει καλά γιατί με τα πιο απλά μέσα μπορείς να φτιάξεις έναν μαγικό κόσμο όπου θα " πάρεις τα παιδιά" μαζί σου...

Πιστεύετε ότι οι γονείς πηγαίνουν συχνά με τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση;

Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνονται οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους θέατρο. Αυτό σίγουρα δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά οι ηθοποιοί και ότι με την υπερβολική χρήση Facebook και Instagram οι γονείς ψάχνουν για τα παιδιά τους διαφυγή. Και καλά κάνουν. Τι πιο όμορφο από ένα διάλειμμα για μια παιδική παράσταση...Όλα χρειάζονται.

ΜΑΙΚ (1200 × 800 px) - 5

Χορεύετε, τραγουδάτε, χορογραφείτε, παίζετε. Είστε μια performer… Τι σας αρέσει όμως να κάνετε περισσότερο;

Νομίζω ότι ανάλογα με τη δουλειά που είμαι κάθε φορά μου αρέσει πιο πολύ αυτό που καλούμαι να κάνω περισσότερο...Δε νομίζω ότι μπορώ να διαλέξω. Κανένας performer νομίζω δε μπορεί να διαλέξει. Ειδικά σε ένα musical δε μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο οπότε πρέπει να πάρουν όλα την ίδια αγάπη και φροντίδα.

Εκτός από τη συμμετοχή σας στην παιδική παράσταση «Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης» και την τηλεοπτική σειρά « Το κόκκινο ποτάμι», υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζετε;

Την περίοδο αυτή χορογραφώ δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα και διδάσκω Musical και Σύγχρονο στη Lifedance Athens για μικρούς και μεγάλους.

anna-magkou2.jpg

Σύντομο βιογραφικό

Η Άννα Μάγκου είναι ηθοποιός, χορεύτρια ,χορογράφος . Φοίτησε στο φυτώρειο της Κρατικής σχολής Ορχηστικής τέχνης και είναι απόφοιτη της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου .Το 2014 πραγματοποίησε Master στο Musical Theatre στο Urdang Academy of Performing Arts στο Λονδίνο και το 2016 ήταν μέλος στο Αpprentice της Χορευτικης Xoροθεατρικής ομάδας Jasmin Vardimon Company στην Αγγλία. Σπούδασε Υποκριτική στο τμήμα Acting Dipoma in Irdang Academy στο Λονδίνο.Έχει παρακλουθήσει πολλά σεμινάρια χορού και θεάτρου στην Ευρώπη και το καλοκαίρι του 2018 πήρε υποτροφία στο Steps on Broadway στη Νέα Υόρκη σε Musical Theatre course.Επαγγελματικά δουλεύει ,πέρα απο τη διδασκαλία χοροθεάτρου ,στο Θέατρο και στη Τηλεόραση απο το 2012 σε παραστάσεις Musical όπως ( Cats, Grease, West Side Story, Sweet Charity , Cabaret, Chicago κ.α) Διδάσκει Musical και Σύγχρονο τα τελευταία 6 χρόνια και έχει χορογραφήσει πολλές παραστάσεις καθώς είναι και χορογράφος στους Άγαμους Θύται.Πέρυσι έπαιζε στις Άγριες Μέλισσες και φέτος πρωταγωνιστεί στο Κοκκινο Ποτάμι 2 του Μανούσου Μανουσάκη και στη παιδική παράσταση" Μάικ ο Φασολάκης το Πάρτυ".

Πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved