«Άδειες Πατρότητας και ανατροφής: H ισότιμη συμμετοχή των ανδρών στη φροντίδα»

Eκδήλωση με τίτλο «Άδειες Πατρότητας και ανατροφής: η ισότιμη συμμετοχή των ανδρών στη φροντίδα», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου16:00-18:00, στο Panorama Hall του Royal Olympic.

«Άδειες Πατρότητας και ανατροφής: H ισότιμη συμμετοχή των ανδρών στη φροντίδα»

Το Women On Top, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδας & Κύπρου, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Άδειες Πατρότητας και ανατροφής: η ισότιμη συμμετοχή των ανδρών στη φροντίδα», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 16:00-18:00, στο Panorama Hall του Royal Olympic.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα πρώτα σημαντικά ευρήματα της έρευνας που εκπονεί το Women On Top για τη χρήση αδειών πατρότητας και ανατροφής στην Ελλάδα, και θα συζητηθούν, με τη συμβολή ομιλητριών από το χώρο της πολιτικής και του εταιρικού οικοσυστήματος από την Ελλάδα και τη Γερμανία, τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε για να γίνει η ισότιμη συμμετοχή των ανδρών στη φροντίδα, από νομοθεσία, πράξη.

Η εκτεταμένη λήψη αδειών πατρότητας και ανατροφής από τους άνδρες αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα για την προώθηση των στόχων που σχετίζονται με την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπησή τους στην αγορά εργασίας. Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ελλάδα, σημαντικά νομοθετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η χρήση των αδειών φροντίδας από άνδρες παραμένει χαμηλή στη χώρα μας, με μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της έμφυλης ισότητας.

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος, άλλωστε, στην κατώτερη θέση του Ευρωπαϊκού Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων.Ποια εμπόδια αποτρέπουν τους άνδρες από τη λήψη αδειών φροντίδας και με ποιους τρόπους μπορούμε να τα εξαλείψουμε, ώστε να επιτύχουμε καλύτερη ισορροπία στην οικογένεια, την κοινωνία και την αγορά εργασίας;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ16:00 – Χαιρετισμοί

 • Marian Wendt, Διευθυντής, Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδος & Κύπρου
 • Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women On Top16:10 – Άδειες πατρότητας και φροντίδας: Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
 • Κατερίνα Ιωαννίδου, Κοινωνιολόγος, Account Strategist, QED16:30 – Συζητήσεις Πάνελ
  i. Άδειες πατρότητας και φροντίδας: εμπόδιο ή ευκαιρία για την πολιτική;
 • Μαρία Συρεγγέλα, Yφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Aρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας
 • Dr. Kristina Schröder, Σύμβουλος επιχειρήσεων και Αναλύτρια, Πρώην Ομοσπονδιακή Υπουργός
 • Συντονιστής: Marian Wendt, Διευθυντής, Ίδρυμα Konrad Adenauer Ελλάδος & Κύπρουii. Άδειες πατρότητας και φροντίδας: εμπόδιο ή ευκαιρία για τις επιχειρήσεις;
 • Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director και Μέλος Δ.Σ., Lidl Ελλάς
 • Βασιλική Κάπαρη, HR Manager, WELLA Company
  Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women On Top

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και τα Γερμανικά, με παράλληλη διερμηνεία.
** Για όσες και όσους δεν θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης,
η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί παράλληλα και online.Ακολουθήστε το event μας στο Facebook ή/και το event στο LinkedIn για ενημερώσεις σχετικά με την εκδήλωση.

Κλείστε θέση

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved