Aπελαύνουν ζευγάρι με αυτιστικό παιδί, γιατί κοστίζει περισσότερο στο κράτος

Ενα ζευγάρι με τον οκτάχρονο γιο τους από το Μπαγκλαντές, πρόκειται να απελαθεί από την Αυστραλία, επειδή το παιδί τους έχει διαγνωστεί με αυτισμό μεσαίου επιπέδου.

Aπελαύνουν ζευγάρι με αυτιστικό παιδί, γιατί κοστίζει περισσότερο στο κράτος

Και ενώ οι γονείς του οι οποίοι είναι επιτυχημένοι καθηγητές πανεπιστημίου, διατίθενται να πληρώσουν από την τσέπης τους το επιπλέον κόστος, το κράτος επιμένει πως το παιδί θα ...κοστίσει περισσότερο από όσο πρέπει.

Οπως αναφέρει το neoskosmos.com σύμφωνα με ιατρικές αναφορές ο οχτάχρονος γιος του ζευγαριού, Σριζόν Καμπίρ, έχει αυτισμό μεσαίου επιπέδου και αναμένεται να βελτιωθεί στο μέλλον, τόσο ώστε να μην χρειάζεται καμία βοήθεια ή υποστήριξη. «Ο γιος μας δεν χρειάζεται καμία θεραπεία, παρά μόνο να πηγαίνει σε ειδικό σχολείο, το οποίο είμαστε πολύ ευτυχείς να το πληρώνουμε οι ίδιοι», δηλώνουν οι γονείς στα αυστραλιανά μέσα. «Δεν τολμούμε να σκεφτούμε τι θα γίνει με τον γιο μας αν επιστρέψουμε στο Μπαγκλαντές, όπου δεν υπάρχει καμία ειδική φροντίδα για τα παιδιά με αυτισμό», επισημαίνουν.

Το ζεύγος Καμπίρ ελπίζει ότι τα επαγγελματικά τους προσόντα, εν ανεπαρκεία στην Αυστραλία -αλλά και το γεγονός ότι πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο κράτος- θα αποτελέσουν παράγοντες σύμφωνα με τους οποίους δεν θα χρειαστεί να απελαθούν.

Ηδη στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 25.000 υπογραφές προκειμένου να μην απελαθεί η οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved