Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε πόση έρευνα «κρύβεται» πίσω από ένα παιχνίδι;

Αν προσπαθήσεις να παρατηρήσεις τις κινήσεις και τη συμπεριφορά του παιδιού σου κάθε φορά που απασχολείται με ένα παιχνίδι, θα καταλάβεις πόσο πολύ επηρεάζεται από αυτό και ότι ένα απλό παιχνίδι, μπορεί να έχει σημαντικές επιδράσεις στη διάθεση του μικρού σου -και όχι μόνο.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε πόση έρευνα «κρύβεται» πίσω από ένα παιχνίδι;

Ειδικότερα έπειτα από τα δύο παράξενα χρόνια που πέρασαν και τα οποία βρήκαν τα παιδιά μας περισσότερο εντός παρά εκτός σπιτιού, τα παιχνίδια με τα οποία απασχολούνται καθημερινά, εξελίχθηκαν σε πολύτιμους «φίλους» τους, στα μέσα που τα βοηθούν να εκφράζονται, να μαθαίνουν και να εξελίσσουν τις δεξιότητές τους.

Γιατί, λοιπόν, ενώ δίνουμε μεγάλη προσοχή σε οτιδήποτε προσφέρουμε στα παιδιά μας, δεν είμαστε πάντα εξίσου σχολαστικές με τα παιχνίδια που επιλέγουμε για εκείνα; Αυτό το ερώτημα άρχισε να με απασχολεί ιδιαίτερα, όταν έτυχε να διαβάσω κάποιες έρευνες αναφορικά με τα οφέλη του παιχνιδιού για την ανάπτυξη των παιδιών, ειδικότερα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και δη μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά.

Να αναφέρω απλώς ότι σύμφωνα με έρευνα του 2021, η πανδημία είχε σημαντικές επιπτώσεις στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά πρώιμη ανάπτυξή τους (ECD), ενώ πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ανέδειξε το γεγονός ότι οι εμπειρίες ενός παιδιού στα πρώτα χρόνια της ζωής του, είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και την προετοιμασία του για τα στάδια της ενηλικίωσης.

fisher1.jpg

Η σημασία να εστιάσουμε την προσοχή μας στην πρώιμη ανάπτυξη των παιδιών

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια, πολλά παιδιά έχασαν σημαντικά «ορόσημα» για τη ζωή τους, αλλά και ευκαιρίες μάθησης, παιχνιδιού, συνεργασίας και επικοινωνίας. Ουσιαστικά, η πανδημία ανέκοψε την «κανονική» τους αναπτυξιακή πορεία και τα έφερε αντιμέτωπα με παράξενες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, ακόμη και για εμάς τους μεγάλους.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται η συμβολή του παιχνιδιού και των ειδικών στην πρώιμη ανάπτυξη των παιδιών, δηλαδή των Early Childhood Development Experts, για να σου αποδείξουν πόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί ένα παιχνίδι για το μικρό σου και κυρίως, πόση έρευνα έχει προηγηθεί για να φτάσει το καλύτερο δυνατό παιχνίδι στα χέρια του παιδιού σου.

Βλέπεις, αν πάρεις στα χέρια σου το νέο Fisher-Price παιχνίδι που αγόρασες στο παιδί σου, πιθανότατα το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς, είναι το πόσο πολύ διασκεδάζει και απασχολεί ευχάριστα το μικρό σου και όχι το τι προηγήθηκε μέχρι να φτάσει στη συλλογή των παιχνιδιών του. Σίγουρα όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη σημασία να μάθεις περισσότερα για το «ταξίδι» των παιχνιδιών της Fisher-Price, μέχρι να φτάσουν στο σπίτι σου.

Διότι για να φτάσει ένα παιχνίδι της εταιρείας στα χέρια ενός παιδιού, έχει περάσει από πολλούς ελέγχους και κυρίως, έχει δημιουργηθεί μέσα από τη συνεργασία των ειδικών του Fisher-Price Play Lab, αλλά και των παιδιών!

fisher2.jpg

Το εργαστήριο από όπου «ταξιδεύουν» τα καλύτερα παιχνίδια για το παιδί

Τι είναι το Fisher-Price Play Lab και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Στην πραγματικότητα είναι η «καρδιά» της Fisher-Price! Σκέψου απλώς ότι σε αυτό το εργαστήριο, που μετρά ήδη 60 χρόνια «ζωής» και δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον Herman Fisher, κατασκευάζονται με την τεχνογνωσία, τις γνώσεις και την εμπειρία των ειδικών, παιχνίδια που έχουν σκοπό να συμβάλλουν στη γλωσσική, κινητική, κοινωνική και μεταξύ άλλων, τη συναισθηματική ανάπτυξη του μικρού σου και κάθε παιδιού στον κόσμο.

Για να γίνει αυτό, λοιπόν, οι επιστήμονες και οι ειδικοί του Fisher-Price Play Lab χρειάζεται να πάρουν πρώτα την «έγκριση» των ίδιων των παιδιών, δηλαδή των μικρών τους «βοηθών» που παίζουν με τα παιχνίδια και καθώς διασκεδάζουν, τους δείχνουν πώς και κατά πόσο ένα νέο προϊόν είναι ωφέλιμο για εκείνα. Και αυτή ακριβώς η συνεργασία, δηλαδή η παιδική «ματιά» μαζί με την τεχνογνωσία των ειδικών, είναι που δημιουργεί τις βάσεις για το καλύτερο παιχνίδι, σε συνδυασμό με τις συνεχείς έρευνες και τις επενδύσεις που γίνονται σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες, όπως εκείνη του eye tracking.

fisher3.jpg

Παιχνίδια, λοιπόν, όπως το Meditation Mouse, δηλαδή το ποντικάκι-φιλαράκι ύπνου που βοηθά τα παιδιά να «ακούν» το σώμα τους και να χαλαρώνουν με καθοδηγούμενο διαλογισμό ή για παράδειγμα τα δημοφιλή παιχνίδια Linkimals™, τα οποία λατρεύει το παιδί σου, δεν έχουν φτάσει τυχαία στα χέρια του. Αντιθέτως, χρειάστηκε πολλή έρευνα, πολλές τεχνολογίες και ακόμη περισσότερο παιχνίδι για να «ταξιδέψουν» στο σπίτι σας.

Και όλη αυτή η έρευνα στο Fisher-Price Play Lab συνέβαλε στο να μπορείς να προσφέρεις σήμερα στο παιδί σου παιχνίδια, που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τις κινητικές, γλωσσικές και κοινωνικές του δεξιότητες, για να το βοηθήσουν να αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, να αναπτυχθεί απολύτως ομαλά και να αποκτήσει γερές βάσεις για ένα όμορφο και αισιόδοξο μέλλον.

fisher4.jpg

Το σίγουρο είναι πως στο Fisher-Price Play Lab τα παιδιά έρχονται πρώτα και έχουν τον βασικότερο «λόγο» σε ό,τι αφορά στη δημιουργία των καλύτερων και των πιο ωφέλιμων παιχνιδιών. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το καλύτερο δυνατό παιχνίδι, πρέπει να μπορεί να διασκεδάζει το παιδί και ταυτόχρονα, να αποτελεί μία «γέφυρα» που θα το βοηθήσει να οδηγηθεί ομαλά από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή και να γίνει ο σύνδεσμός του ανάμεσα στον εαυτό και τον μικρόκοσμό του με τον κόσμο γύρω του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved