Όλα έτοιμα για το 11ο Spetses Mini Marathon

Η αντίστροφη μέτρηση για το 11ο Spetses Mini Marathon έχει ξεκινήσει και η κατάμεστη αίθουσα του ΟΑΚΑ στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, επιβεβαίωσε την ανυπομονησία όλων με τον καλύτερο τρόπο.

Όλα έτοιμα για το 11ο Spetses Mini Marathon
spetsesmarathon.com

Στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου ο παλμός του αθλητισμού θα χτυπά στο νησί των Σπετσών, με την τοπική κοινωνία, τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή, να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους αθλητές και τους θεατές του μεγαλύτερου multi-sport event της Ελλάδας και να τους προσφέρουν μια μοναδική αθλητική εμπειρία, τιμώντας το μότο του αγώνα, «Νίκη είναι η συμμετοχή».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Δήμου Σπετσών, με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη να δηλώνει σχετικά:

"Με 11 χρόνια παράδοσης, το Spetses Mini Marathon αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα ραντεβού κάθε χρονιάς για αθλητές και μη, άρρηκτα πια συνδεδεμένο με το νησί της Μπουμπουλίνας. Με την υποδειγματική σοβαρότητα και τον ξεχωριστό «παλμό» της διοργάνωσης, είναι ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, χάριν του οποίου ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών συρρέει κάθε χρόνο στο πανέμορφο νησί των Σπετσών. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η δυναμική του αθλητικού τουρισμού και η σημασία του για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και, τελικά, την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και θα ήθελα ιδιαιτέρως να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για το έργο τους, με την ευχή ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προσδίδουν ξεχωριστή υπεραξία στο εγχώριο τουριστικό προϊόν μας, να πληθύνουν στο μέλλον."

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κος Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε:

«Μετά από 10 χρόνια συνεχούς, πετυχημένης παρουσίας το Spetses mini Marathon συνεχίζει να προσελκύει αθλούμενους απ’ όλον τον κόσμο καθιστώντας τις Σπέτσες πρωταγωνιστή στον αθλητικό τουρισμό. Ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είμαστε δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες που έχουν αθλητικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα γιατί πιστεύουμε στη δύναμή τους. Η χώρα μας έχει ένα ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον αθλητικό τουρισμό που μπορεί να συνδυασθεί με κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικά με ιστορικά, πανέμορφα και ιδιαίτερα τοπόσημα όπως οι Σπέτσες. Με τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα και το μεράκι κάποιων ανθρώπων δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες συμμετοχής και απόλαυσης της άσκησης. Είμαι σίγουρος ότι για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε μια πετυχημένη διοργάνωση που θα την ευχαριστηθούν όλοι οι συμμετέχοντες, περνώντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους, ακόμα και για μένα που δεν σας κρύβω ότι το βρίσκω πολύ ελκυστικό να κολυμπήσω στα όμορφα νερά των Σπετσών.»

Τέλος, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του Spetses Mini Marathon, κα Μαρίνα Κουταρέλλη, δήλωσε:

«Το Spetses mini Marathon είναι μια γιορτή του αθλητισμού! Ευχαριστώ θερμά τον Συντονιστή - Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας που βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και όλους τους χορηγούς και εθελοντές για την διαχρονική τους προσφορά σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι και σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες!»

Το πρόγραμμα του Spetses mini Marathon 2022 περιλαμβάνει τρεις δρομικές διαδρομές 5 χιλιόμετρα Garmin Run Series, 10 χιλιόμετρα και 25 χιλιόμετρα, καθώς και τρεις κολυμβητικές διαδρομές 1.500 μέτρα, 3.000 μέτρα (ο διάπλους των Σπετσών) και 5.000 μέτρα. Για τις εγγραφές σας μπείτε στο www.spetsesmarathon.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved