Αλαλούμ στο Καποδιστριακό – Τι γίνεται με τις απεργίες

Ένα πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί στο Καποδιστριακό για το αν συνεχίζονται ή όχι οι απεργίες.

Αλαλούμ στο Καποδιστριακό – Τι γίνεται με τις απεργίες

Το απόγευμα της Πέμπτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των υπαλλήλων ανακοίνωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση έχει λήξει, ενώ επισημάνθηκε ότι κατά την γενική συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκαν οι δύο 24ωρες απεργίες, δεν υπήρξε απαρτία.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση όποιος δεν θα προσερχόταν στην δουλειά, θα αναλάμβανε την ευθύνη του.

Και ενώ όλοι θεώρησαν ότι ξεκινούν τα μαθήματα στο πανεπιστημιακό Ίδρυμα, μία νέα ανακοίνωση βγήκε, αυτή τη φορά από την απεργιακή επιτροπή, κατά την οποία η απεργία συνεχίζεται.

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η απεργιακή επιτροπή δήλωσε ακόμη ότι το Δ.Σ. του συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από την χθεσινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστήριξαν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους σε νέα συνέλευση σήμερα, Παρασκευή, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved