«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»: To τηλεοπτικό σποτ του Live Without Bullying με τον Άγγελο Χαριστέα

Πρωταγωνιστής του νέου τηλεοπτικού σποτ είναι ο αγαπημένος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας.

«Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»: To τηλεοπτικό σποτ του Live Without Bullying με τον Άγγελο Χαριστέα

Το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού μεταξύ παιδιών και εφήβων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Αίσθηση προκαλούν τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2021, σύμφωνα με τα οποία οι δράστες βίαιων επιθέσεων κάτω των 14 ετών αυξήθηκαν κατά 52% μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ενώ σχεδόν ένας ανήλικος την ημέρα ήταν θύμα ξυλοδαρμού τον περασμένο χρόνο.

Η δράση «Live Without Bullying» κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, η οποία στηρίζει εδώ και χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι «υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις». Στο νέο κοινωνικό του μήνυμα που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια τις προσεχείς ημέρες, το «Live Without Bullying» στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού και υπογραμμίζει την ανάγκη ενημέρωσης και υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων.

Πρωταγωνιστής του νέου τηλεοπτικού σποτ είναι ο αγαπημένος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, σταθερός και ένθερμος υποστηρικτής του προγράμματος από την έναρξή του.

Δείτε το σποτ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Το «Live without Bullying» δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γονείς.

Στο επίκεντρο του Live Without Bullying βρίσκεται μια πρωτοποριακή πλατφόρμα παροχής δωρεάν online συμβουλευτικής υποστήριξης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Παιδιά ηλικίας 13-18 ετών μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο του εκφοβισμού και να λάβουν, δωρεάν και ανώνυμα, υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους εξειδικευμένους σε θέματα bullying. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στο Google Play Store.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η πλατφόρμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 30.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα.

Οι δράσεις του «Live Without Bullying» περιλαμβάνουν επίσης καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά γυμνασίου – λυκείου.

bullying.jpg

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστηρίζει το «Live Without Bullying», έχοντας υπογράψει το 2016 Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΚΜΟΠ για τη διάδοση της δράσης σε όλες τις σχολικές κοινότητες της χώρας. Παράλληλα, έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να προωθηθούν τα μηνύματα του Live Without Bullying στους αθλητικούς χώρους, με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε) για την αντιμετώπιση του διαδικτυακού και σχολικού εκφοβισμού παιδιών και εφήβων.

Η δράση «Live Without Bullying» έχει αναγνωριστεί από την COFACE Families Europe ως βέλτιστη πρακτική για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα διακρίθηκε, ανάμεσα σε 3000 πρακτικές, ως καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε παγκόσμιο επίπεδο από τον διεθνή οργανισμό HundrED.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved