Μαίρη Συνατσάκη: Οι δύο συνταγές με ώριμες μπανάνες που έφτιαξε στην εγκυμοσύνη

instagram @ mairiboo

Η μέλλουσα μαμά το έριξε στη μαγειρική.

Λατρεύουμε τη Μαίρη Συνατσάκη και λατρεύουμε εξίσου και τις αναρτήσεις που κάνει από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα γίνει μαμά για πρώτη φορά.

Μίλησε για τη συμβίωση με τις γατούλες της, για τα μηνύματα που παίρνει από άλλες έγκυες, για το όλα όσα κάνει τώρα που η καθημερινότητά της άλλαξε. Το ίδιο έκανε και πριν μερικές μέρες. Η Μαίρη Συνατσάκη το έριξε στη μαγειρική και δημοσίευσε φωτογραφίες με το κέικ και τα μπισκότα που έφτιαξε.

«Επίπεδο ψυχραιμίας - έφτιαξα μπισκότα και κέικ», έγραψε κάτω από τούτες εδώ τις αναρτήσεις. Μάλιστα έδειξε πόσο κέικ έμεινε μέσα σε λίγη ώρα.

Μετά τις φωτογραφίες της, ήρθε ακόμη ένα story που έδειχνε τις συνταγές που έφτιαξε. Βλέπετε, οι διαδικτυακές τις φίλες ήθελαν τις συνταγές της και εκείνη δημοσίευσε φωτογραφία από το ξένο site που εμπιστεύεται.

Το bromabakery.com έχει απίθανες υγιεινές συνταγές και οι περισσότερες είνα κατάλληλες ακόμη και για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Γεμάτες με φυτικές ίνες και βιταμίνες, οι περισσότερες από αυτές μπορούν να ικανοποιήσουν τις λιγούρες χωρίς πολλές θερμίδες.

Εμείς βρήκαμε τις συνταγές που έφτιαξε και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Υγιεινό banana bread

Υλικά:

10 λεπτά προετοιμασία

45 λεπτά ψήσιμο

Χωρίς γλουτένη

  • 1/3 κούπας βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 3 αρκετά ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι χωρίς γλουτένη)
  • 1/2 κούπα πολύ καλά τριμμένα αμύγδαλα (τρίψτε τα στο μπλέντερ)
  • 3/4 κούπας μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι

Πώς θα το φτιάξετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάλτε σε μια φόρμα κέικ λαδόκολλα ή περάστε με κάποιο βούτυρο ή έλαιο τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αβγά, το βούτυρο καρύδας, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι, την τριμμένη ψίχα αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψύστε για 45 λεπτά ή για μια ώρα. Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι να δείτε αν έχει ψηθεί καλά. Αφού βγει καθαρό το μαχαίρι , αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε.

πηγή συνταγής: bromabakery.com

Υγιεινά banana bread μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας

Υλικά:

10 λεπτά προετοιμασία

12 λεπτά ψήσιμο

  • 1 αρκετά ώριμη μπανάνα (περίπου 1/3 κούπας)
  • 1/2 κούπα φυτικό λάδι ή λιωμένο βούτυρο
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια
  • 1 1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 2/3 κούπας δάκρυα σοκολάτας

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τη λιωμένη μπανάνα. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τον κρόκο αβγού και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Τέλος προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μερικά λεπτά.

Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Με ένα σκουπ παγωτού πάρτε μπαλάκια, πλάστε τα λίγο στο χέρι και βάλτε τα στη λαδόκολλα. Αφήστε αρκετό κενό ανάμεσα μιας και αυτά θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Ψήστε για 10 με 11 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσουν πριν τα απολαύσετε.

πηγή συνταγής: bromabakery.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved