Ανάγκη να διασφαλιστεί η μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία

Έκκληση για τη διασφάλιση της μεταφοράς των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία ευπαθών περιοχών απευθύνει το Ινστιτούτο Prolepsis.

Ανάγκη να διασφαλιστεί η μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα έχουν εκτοξεύσει το κόστος της μεταφοράς των γευμάτων στα σχολεία από τις εγκαταστάσεις των προμηθευτών. Η αύξηση του κόστους μεταφοράς που πιθανόν να ξεπεράσει και το 40%, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μείωση των παιδιών που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ για το σχολικό έτος που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Σε μία περίοδο που ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών βρίσκεται κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, το Ινστιτούτο Prolepsis απευθύνει έκκληση υποστήριξης από εταιρείες logistics προκειμένου να φτάσουν τα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές.

Υποστήριξη από εταιρείες logistics

Εταιρείες που διαθέτουν αποθήκες-ψυγεία και φορτηγά-ψυγεία και επιθυμούν να στηρίξουν την υλοποίηση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο Prolepsis στο 210 6255700. Επισημαίνεται ότι η ανάγκη είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους μαθητές σχολείων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Υποστήριξη με χρηματική δωρεά

Ενδεικτικά κόστη για τη μεταφορά των γευμάτων του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία για ολόκληρο το σχολικό έτος:

  • 1.800€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 20 μαθητές
  • 5.400€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 60 μαθητές
  • 13.500€ για τη μεταφορά των γευμάτων σε σχολείο με 150 μαθητές

Κάθε δωρεά είναι σημαντική στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας εδώ.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην εξασφάλιση σίτισης για τα νηπιαγωγεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που δεν εντάσσονται σε κάποιο άλλο δωρεάν διατροφικό πρόγραμμα.

Σχετικά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ (diatrofi.prolepsis.gr)

το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis από το 2012 σε ευπαθείς περιοχές της χώρας και έχει προσφέρει περισσότερα από 17 εκατομμύρια υγιεινά δωρεάν γεύματα, σε 876 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και περίπου 118.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν, σε καθημερινή βάση, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα σάντουιτς ή αρτοσκεύασμα, φρέσκο φρούτο και τέσσερις φορές την εβδομάδα λευκό γάλα ή γιαούρτι με μέλι. Τα γεύματα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved