Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Σχολές Γονέων!

Σχολές Γονέων θα αρχίσουν να λειτουργούν σε όλους τους δήμους της χώρας, μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Σχολές Γονέων!

Στο πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθούν πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα, προκειμένου να στηριχθούν οι γονείς για να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Το έργο στοχεύει μεταξύ άλλων στο να βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια, να προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους, να
αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους να αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και να ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους.

Στις Σχολές Γονέων μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση, όλοι οι γονείς ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικής προέλευσης, αλλά και όσοι έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved