4 πράγματα που κανείς δε θα σου πει να βάλεις στην τσάντα μαιευτηρίου

Ξεκινώντας για το μαιευτήριο μην ξεχάσετε αυτά τα προϊόντα!

4 πράγματα που κανείς δε θα σου πει να βάλεις στην τσάντα μαιευτηρίου

Η προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού μας περιλαμβάνει ένα σωρό λίστες. Οι περισσότερες μαμάδες περνάμε τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους προετοιμάζοντας το παιδικό δωμάτιο και την προίκα του μωρού μας ενώ το ταξίδι στο νοσοκομείο είναι κάτι με το οποίο έχουμε εμμονή κατά τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μας. Μερικές φορές τα πρακτικά αντικείμενα είναι αυτά που ξεχνάμε πιο εύκολα.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που κανείς δε θα σας πει να βάλετε στην τσάντα του μαιευτηρίου και θα σας βοηθήσουν πολύ:

  • Πάνες ενηλίκων

Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο αλλά μια εφαρμογή θα σας πείσει! Συνήθως μετά τον τοκετό η οδηγία για τη μητέρα είναι να φορέσει εσώρουχα μιας χρήσης με ειδικές πολύ απορροφητικές σερβιέτες λοχείας. Ταυτόχρονα για την αποφυγή διαρροών οι μαίες συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσουμε τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό ειδικά υποστρώματα μιας χρήσης. Όλα αυτά είναι πραγματικά άβολα και δυσκολεύουν την κατάστασή μας που είναι από μόνη της δύσκολη αν σκεφτεί κανείς ότι έχει βγει ένα μωρό από μέσα μας.

Για να γλυτώσετε από όλη αυτή την ταλαιπωρία μπορείτε απλά να βάλετε μέσα στη βαλίτσα σας ένα πακέτο πάνες ενηλίκων από αυτές που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες μας για την ακράτεια. Μπορούμε να τις βρούμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ σε προσιτή τιμή και διάφορα χρώματα και μεγέθη ανάλογα με την περιφέρειά μας όπως βλέπουμε στο φυλλάδιο Γαλαξίας. Είναι πολύ άνετες στη χρήση, τις φοράς και τις πετάς, ενώ είναι φτιαγμένες για να προστατεύουν από διαρροές. Έτσι έχετε ένα λιγότερο πράγμα να ανησυχείτε ενώ φροντίζετε το μωρό σας.

  • Αλλαξιά και πραγματα συντρόφου

1.jpg

Όλες οι λίστες για τη βαλίτσα μαιευτηρίου μιλούν για τα πράγματα της μαμάς και του μωρού και καμιά ποτέ δεν αναφέρει τον πατέρα ή τον συνοδό. Ο συνοδός σας είτε είναι ο πατέρας του μωρού είτε η μητέρα σας είτε κάποιο άλλο έμπιστο άτομο, είναι το πρόσωπο που δε θα θέλετε να φύγει από δίπλα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο.

Γι’ αυτό το λόγο φροντίστε η βαλίτσα να περιλαμβάνει και δικά του απαραίτητα αντικείμενα όπως μια αλλαξιά ρούχα, οδοντόβουρτσα και προϊόντα μπάνιου, φορτιστή κινητού, ένα μπουκάλι νερό και κάποιο σνακ καθώς και ό,τι άλλο θα κρίνετε από κοινού ότι είναι απαραίτητο και θα μειώσει τις περιττές μετακινήσεις.

  • Φορτιστή με μακρύ καλώδιο

2.jpg

Φαίνεται υπερβολικό αλλά πιστέψτε με! Θα είστε αρκετά ταλαιπωρημένες για να κάνετε ακροβατικά προκειμένου να φτάσετε το κινητό σας που φορτίζει σε κάποια απομακρυσμένη πρίζα πίσω από το κρεβάτι σας. Ένας φορτιστής με μακρύ καλώδιο θα σας επιτρέψει να μπορείτε να το έχετε δίπλα σας για να ξεχαστείτε λίγο κατά τη διάρκεια των πρώτων πόνων αλλά και για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε μετά τον τοκετό. Θα σας βοηθήσει επίσης να απαντήσετε στα ευχετήρια μηνύματα που θα λαμβάνετε και να βγάλετε πολλές φωτογραφίες από το μικρό σας θαύμα!

  • Ένα έξτρα σακιδιο

Μην ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα σας ένα σακβουαγιάζ που δεν πιάνει πολύ χώρο, διπλωμένο καλά. Πολλές φορές στα μαιευτήρια μας δίνουν δωρεάν δείγματα από πάνες, κρέμες, βρεφικές τροφές και ένα σωρό άλλα χρήσιμα προϊόντα. Εκτός από όλα αυτά είναι πιθανό, αν επιτρέπεται το επισκεπτήριο όταν θα γεννήσετε, να γεμίσει το δωμάτιο με δώρα για τη μαμά και το νεογέννητο.

Τέλος, φεύγοντας από το μαιευτήριο με το μωρό σας σίγουρα δε θα μαζέψετε τα υπάρχοντά σας το ίδιο τακτικά όσο όταν τα τοποθετήσατε στη βαλίτσα σας πριν γεννήσετε. Για όλους τους παραπάνω λόγους σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμο ένα επιπλέον σακίδιο μέσα στο οποίο θα μπορέσετε να χωρέσετε όλα τα πράγματά σας και να επιστρέψετε σπίτι σας χωρίς κόπο!

Ετοιμάστε τη βαλίτσα μαιευτηρίου σας από την 36η εβδομάδα με ηρεμία και τοποθετήστε μέσα εκτός από τα παραπάνω και όσα θεωρείτε εσείς προσωπικά απαραίτητα! Έτσι θα είστε έτοιμες να υποδεχτείτε το μικρό σας αγγελούδι όσο πιο άνετα μπορείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved