Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών - Εκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Συνεχίζουν τις απεργίες για άλλες δύο ημέρες οι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, μηδενίζοντας τις πιθανότητας να σωθεί το να σωθεί το εξάμηνο.

Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών - Εκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης συγκάλεσε εκτάκτως για σήμερα στις 9.30 το πρωί τη Σύγκλητο, με θέμα την λειτουργία του πανεπιστημίου.

Σε κάποιες σχολές, όπως η Φαρμακευτική, η Ιατρική και η Γυμναστική Ακαδημία, άρχισαν οι παραδόσεις μαθημάτων. Αντίθετα, στη Νομική ομάδες φοιτητών ξεκίνησαν κατάληψη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι απεργοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν διάλογο με το υπουργείο, στη βάση των δικών τους προτάσεων μεταξύ των οποίων είναι και η άμεση κατάργηση της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας.

«Η πρόταση του υπουργού όχι μόνο δεν εξασφαλίζει με επίσημο τρόπο τις θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως αποτελεί εφαλτήριο για την εφαρμογή των νόμων 4009 και 4024 βάσει των οποίων σχεδιάζεται η συρρίκνωση, η αποδόμηση και η ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Με την απόφαση για απεργία διαφώνησε η πλειοψηφούσα παράταξη του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. «Η συνέχιση της απεργίας που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια του εξαμήνου, θα είναι και για μας απώλεια κάθε διαπραγματευτικού όπλου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Το φαινόμενο των τραμπουκισμών και κάθε είδους απειλών, στις τελευταίες συνελεύσεις μας, οδηγεί σε αδιέξοδα από τα οποία εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας».

Η απόφαση για συνέχιση της απεργίας λήφθηκε παρά την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε λάβει νωρίτερα η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

Χθες, ο κ.Πελεγρίνης ζήτησε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, από την εισαγγελέα από τον οποίο κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Τη διαφωνία της με την απόφαση παραπομπής του πρύτανη του ΕΚΠΑ στο πειθαρχικό συμβούλιο, εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.

«Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved