Η δήλωση που έκανε τους Γιατρούς του Κόσμου να παγώσουν: «Δεν έχω γάλα για το μωρό μου και του δίνω νερό με ζάχαρη»

Οικογενειάρχες, ανύπαντρες μητέρες και άλλοι άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα είχαν καλή οικονομική κατάσταση, καταφεύγουν πλέον στους «Γιατρούς του Κόσμου», οργάνωση που κατά πλειοψηφία βοηθούσε κόσμο που είχε ανάγκη, ερχόμενους από άλλες χώρες.

Η δήλωση που έκανε τους Γιατρούς του Κόσμου να παγώσουν: «Δεν έχω γάλα για το μωρό μου και του δίνω νερό με ζάχαρη»

Η δράση των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, ξεκίνησε το 1990 όταν προσέφερε ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε ευάλωτους ανθρώπους που έρχονταν από ξένες χώρες.

Η κατάσταση έχει πια ανατραπεί με την οικονομική κρίση και πολλοί Ελληνες είναι αυτοί που καταφεύγουν στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου έστω και για να ζητήσουν λίγο γάλα για το παιδί τους.

«Δεν έχω γάλα και του δίνω νερό με ζάχαρη», τους είπε μια μητέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των Γιατρών του Κόσμου, το τελευταίο εξάμηνο, περισσότεροι από 1726 ήταν οι λήπτες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ πάνω από 1458 ήταν τα αιτήματα πολιτών που απευθύνθηκαν στην κοινωνική υπηρεσία του Ανοικτού Πολυϊατρείου της Πάτρας.

«Ερχονται πλέον άνθρωποι που είχαν δουλειά, που είναι πτυχιούχοι και πλέον δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Έχουμε πλέον και αρκετούς άστεγους κι ας μην είναι εμφανές πάντα», δηλώσε στο thebest.gr η κ. Κυριακοπούλου, υπεύθυνη του Ιατρείου της Πάτρας και κοινωνική λειτουργός.

Όλο το προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου της Πάτρας, έχει έρθει αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, ολοένα και αυξάνεται αφού αυξάνεται και ο αριθμός των κατοίκων της Πάτρας, που είναι αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η κ. Κυριακοπούλου, αναφέρει πως οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, προσπαθούν να δώσουν την μέγιστη δυνατή βοήθεια προσφέροντας παιδιατρείο, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εθελοντικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved