Το μενού του καλοκαιριού: Εύκολα και νόστιμα tips για να υιοθετήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή

Όποιος και αν είναι ο wellness στόχος μας για το φετινό καλοκαίρι, για να τον πετύχουμε, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε ακραίες δίαιτες.

Το μενού του καλοκαιριού: Εύκολα και νόστιμα tips για να υιοθετήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή

'Oπως κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, έτσι και φέτος, οι περισσότερες από εμάς φροντίζουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας. Από τη μία πλευρά βρίσκεται η ανάγκη μας να απολαμβάνουμε πιο ελαφριά και υγιεινά γεύματα και από την άλλη, η επιθυμία μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στη σιλουέτα μας.

Όποιος και αν είναι ο wellness στόχος μας για το φετινό καλοκαίρι, για να τον πετύχουμε, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε ακραίες δίαιτες ή να στερήσουμε από τον οργανισμό και τον ουρανίσκο μας τα θρεπτικά συστατικά και τις γεύσεις που χρειάζονται. Αυτό που μπορούμε και αξίζει να κάνουμε όμως, είναι να διαμορφώσουμε ένα μενού που θα βασίζεται στις επιταγές της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Ιδού, λοιπόν, μερικά εύκολα και νόστιμα tips για να υιοθετήσεις μία πιο ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και το summermenu που θα προσθέσει «νότες» ευεξίας, αλλά και γεύση στην καθημερινότητά σου.

Όσο πιο λίγα και αγνά συστατικά, τόσο το καλύτερο για το πρωινό σου

Το καλοκαίρι ο οργανισμός σου αφυδατώνεται πιο εύκολα, οπότε δοκίμασε να ξεκινάς την ημέρα σου με αρκετό νερό, ώστε να ενυδατώνεσαι και παράλληλα, να αποβάλλεις τις τοξίνες. Μετά το νερό, σειρά έχει το πρωινό, που καλό είναι να μην αποφεύγεις. Διότι θα σου δίνει ενέργεια και θα σε κρατά χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα, οπότε θα σε βοηθά να μένεις και μακριά από το άσκοπο τσιμπολόγημα. Να θυμάσαι απλώς ότι όσο πιο λίγα, πιο αγνά και λιγότερα επεξεργασμένα συστατικά περιλαμβάνει το γεύμα σου, τόσο το καλύτερο. Προτίμησε, λοιπόν, φρούτα, αλλά και τραγανές φρυγανιές, όπως οι Wasa, που παρασκευάζονται με λίγα και απλά συστατικά, όπως αλάτι, νερό, μαγιά και αλεύρι σίκαλης.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved