Τρεις συναρπαστικές περιπέτειες που λαχταρά να βιώσει το μικρό σου φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή για την οποία το μικρό σου ανυπομονεί κάθε χρόνο.

Τρεις συναρπαστικές περιπέτειες που λαχταρά να βιώσει το μικρό σου φέτος το καλοκαίρι

Απολαμβάνει στιγμές ανεμελιάς, ξεκούρασης και ατελείωτου παιχνιδιού, εξερευνήσεις στη θάλασσα και την ύπαιθρο, δροσιστικές βουτιές και μικρές καθημερινές περιπέτειες. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, όλες αυτές οι δραστηριότητες που «απογειώνουν» το καλοκαίρι του μικρού σου, «κρύβουν» κάποιους κινδύνους, δηλαδή τους μικροτραυματισμούς που είναι πάντα εντός προγράμματος και για τους οποίους χρειάζεται να έχεις προνοήσει, πριν αυτοί προκύψουν.

Διότι όταν εσύ είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις κάθε απρόοπτο, ένα ματωμένο γόνατο, μία πληγή στον αγκώνα, ένα ελαφρύ έγκαυμα στην πλάτη από τον ήλιο, μπορείς να καθησυχάσεις το μικρό σου, να το φροντίσεις επαρκώς και να κάνεις ό,τι χρειάζεται, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να παίζει ξέγνοιαστο και χαρούμενο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζεις ποιες είναι οι καλοκαιρινές περιπέτειες που μπορούν σε μια στιγμή να εξελιχθούν σε μία… επώδυνη εμπειρία για το μικρό σου, ώστε να είσαι προετοιμασμένη κατάλληλα για να του προσφέρεις άμεσα τη φροντίδα που χρειάζεται.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τρεις καλοκαιρινές περιπέτειες που κάθε παιδί λαχταρά να ζήσει φέτος το καλοκαίρι, ενώ σου προτείνουμε τι πρέπει να έχεις μαζί σου για να αντιμετωπίσεις κάθε μικροτραυματισμό.

https://www.instagram.com/p/CW5OjrMq2pn

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά και τους θησαυρούς που «κρύβει» η θάλασσα

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τον ενθουσιασμό που πλημμυρίζει το μικρό σου, κάθε φορά που επισκέπτεστε κάποια παραλία. Η επαφή με το νερό, τα δημιουργικά παιχνίδια στην άμμο, το «παραδεισένιο» τοπίο που περιβάλλει την ακτή, εμπνέουν και ανοίγουν την όρεξη του παιδιού για ατελείωτη εξερεύνηση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το παιδί έχει τη δυνατότητα να απολαύσει περισσότερο την οικογενειακή επίσκεψή σας στην παραλία, να ζήσει ένα δικό του παραμύθι σε ένα περιβάλλον γεμάτο μικρούς θησαυρούς και μυστικά, όπως τα κοχύλια, τα καβούρια, οι τρύπες των βράχων. Σε κάθε περίπτωση, μην περιορίζεις τη διασκέδαση του παιδιού όσο βρίσκεστε στη θάλασσα, θέτοντας αυστηρά όρια, αλλά προσπάθησε να το έχεις διακριτικά υπό τον έλεγχο σου ή να συμμετέχεις στο παιχνίδι του.

Όπως και αν έχει, ακόμη και αν προκύψει κάτι κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής του, δηλαδή κάποιος μικροτραυματισμός ή ένα έγκαυμα στην πλάτη από τον ήλιο, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις, αφού χάρη στο kit Περιποίησης Πληγών για παιδιά της Hansaplast, θα μπορείς να καθαρίσεις την πληγή ή να περιποιηθείς το έγκαυμα του παιδιού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Extra tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η κρέμα επούλωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για περιπτώσεις ηλιακών εγκαυμάτων ή εγκαυμάτων 2ου βαθμού, ανακουφίζοντας άμεσα την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα.

drastiriotites1

Απολαμβάνοντας ατελείωτο παιχνίδι στην παιδική χαρά, τη γειτονιά, την αυλή

Το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστά, το μικρό σου έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί και να δημιουργήσει νέες φιλίες σε ένα ευρύτερο περιβάλλον, όμως η παιδική χαρά της περιοχής σας και η γειτονιά σας. Τι θα έλεγες, λοιπόν, τα απογεύματα του καλοκαιριού να τα περάσετε παρέα στο πάρκο της γειτονιάς, εκεί όπου το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να παίξει με άλλα παιδιά της ηλικίας του, να συμμετέχει σε ομαδικά παιχνίδια και να διοχετεύσει μεσώ του παιχνιδιού την αστείρευτη ενέργειά του; Το ποδόσφαιρο, το κυνηγητό, τα «μήλα», το κρυφτό, είναι τα διαχρονικά παιχνίδια που θα χαρίσουν άκρως διασκεδαστικές και περιπετειώδεις στιγμές στο μικρό σου, μικρές αφορμές που θα το κάνουν να ανυπομονεί για την επόμενη συνάντηση με τα φιλαράκια του στην παιδική χαρά, τη γειτονιά ή την πιλοτή ενός γειτονικού σπιτιού. Έτσι και αλλιώς, εφόσον την επόμενη μέρα δεν θα χρειάζεται να ξυπνήσει νωρίς για να πάει στο σχολείο, μπορεί να παίζει μέχρι αργά το βράδυ, δηλαδή όταν θα έρθει η ώρα να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους, δίνοντας πάντα ραντεβού για την επόμενη μέρα.

drastiriotites2

Πραγματοποιώντας μία φυσιολατρική περιήγηση σε κάποια πράσινη «όαση» της πόλης

Αν θέλεις να έχεις πιο ενεργή συμμετοχή στην επόμενη περιπέτεια του μικρού σου, τότε να ξέρεις πως μία φυσιολατρική περιήγηση σε κάποιο «πράσινο» σημείο της πόλης, είναι η διασκεδαστική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε οικογενειακώς φέτος το καλοκαίρι. Δεν έχει σημασία ποια περιοχή θα επιλέξετε να επισκεφθείτε, αν θα κινηθείτε προς την Πάρνηθα ή τον Υμηττό, καθώς αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το γεγονός πως το παιδί θα αποκτήσει μία καλύτερη επαφή με τη φύση και θα δεχθεί χιλιάδες ερεθίσματα μέσα από τα οποία θα δημιουργήσει στο μυαλό του, τη δική του συναρπαστική περιπέτεια με εσάς… συμπρωταγωνιστές. Ωστόσο, αν προκύψει κάποιο απρόοπτο που μπορεί να μπει εμπόδιο στην καλοκαιρινή περιπέτεια του μικρού σου, να θυμάσαι πως έχοντας μαζί σου το πρακτικό Hansaplast Triple Pack, το οποίο περιλαμβάνει ένα σπρέι για ανώδυνο καθαρισμό των πληγών, μία κρέμα επούλωσης και ανθεκτικά επιθέματα με παιδικές φιγούρες, θα έχεις στη διάθεσή σου ό,τι χρειάζεσαι για να περιποιηθείς αποτελεσματικά τον μικροτραυματισμό του μικρού σου.

drastiriotites3



Αν θέλεις, λοιπόν, το μικρό σου να απολαμβάνει κάθε στιγμή του καλοκαιριού του και να μην χάσει ούτε λεπτό από το παιχνίδι του, αξίζει να προσθέσεις στην τσάντα σου το πρακτικό Hansaplast Triple Pack για παιδιά. Μάλιστα, το ίδιο kit διατίθεται και για ενήλικες, ενώ περιλαμβάνει σπρέι για τον αντισηπτικό καθαρισμό των πληγών, κρέμα επούλωσης και αδιάβροχα, ελαστικά επιθέματα Elastic που κολλάνε σταθερά και ευνοούν την κίνηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved