#LEGO90years: Πώς θα μετατρέψουμε τον κόσμο σε μία μεγάλη παιδική χαρά για τα παιδιά μας

90 χρόνια τα LEGΟ τουβλάκια βοηθούν τα παιδιά να «χτίσουν» κόσμους που μοιάζουν με παιδικές χαρές!

#LEGO90years: Πώς θα μετατρέψουμε τον κόσμο σε μία μεγάλη παιδική χαρά για τα παιδιά μας

Για τις περισσότερες από εμάς, η καθημερινότητα θυμίζει έναν «μαραθώνιο» με τις υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου. Ωστόσο, όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά μας, πάντα «ξεκλέβουμε» λίγο χρόνο για να τον μοιραστούμε με τα μικρά μας και να απολαύσουμε μαζί τους στιγμές παιχνιδιού, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα πιο ουσιαστικό δέσιμο μαζί τους.

Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, πως επενδύουμε τον κοινό χρόνο μας σε δραστηριότητες που είναι ωφέλιμες, δηλαδή σε παιχνίδια που προάγουν την οικογενειακή ευτυχία. Ποια είναι αυτά τα παιχνίδια; Κι όμως, την απάντηση τη γνωρίζουμε ήδη, καθώς ένα από αυτά τα παιχνίδια μας χάρισε στο παρελθόν στιγμές δημιουργίας, ενώ γίνεται συχνά η διασκεδαστική αφορμή για να συσπειρωθεί όλη η οικογένεια, για έναν σκοπό.

Ο λόγος, φυσικά, για τα πολύχρωμα τουβλάκια LEGO®, τα οποία εδώ και 90 χρόνια προσφέρουν σε εκατομμύρια παιδιά τη δυνατότητα να «χτίσουν» φανταστικούς κόσμους που μοιάζουν με παιδικές χαρές. Και αν όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να συστήσουμε στα παιδιά μας το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικούς λόγους, για τους οποίους αξίζει μία θέση στο δωμάτιό τους!

lego2

Είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι που κατασκευάστηκε για να παίζει όλη η οικογένεια

Ανεξάρτητα από την ηλικία μας, το παιχνίδι αξίζει να έχει πάντα θέση στη ζωή μας, ειδικότερα αν μεγαλώνουμε παιδιά. Μέσω του παιχνιδιού έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε για λίγο τον κόσμο μέσα από τα μάτια των μικρών μας και την ίδια στιγμή, να γίνουμε και εμείς μέρος μιας διασκεδαστικής διαδικασίας μάθησης, η οποία τα βοηθά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους. Όλα τα παραπάνω σκεφτόταν και ο Ole Kirk Kristiansen το 1932, όταν αποφάσισε να κατασκευάσει ένα παιχνίδι, το οποίο θα άλλαζε τις ζωές των παιδιών μέσα από τα οφέλη του, ενώ συγχρόνως θα ενίσχυε τους οικογενειακούς δεσμούς. Κάπως έτσι, 26 χρόνια μετά, ο γιός του, Godtfred, κυκλοφόρησε τα πρώτα τουβλάκια LEGO, τα οποία έκαναν το όνειρο του πατέρα του πραγματικότητα, αφού μπήκαν σε εκατομμύρια σπίτια, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους αμέτρητες δυνατότητες και συνδυασμούς, αλλά και απολαυστικές και ανεκτίμητες οικογενειακές εμπειρίες, με λίγα μόνο τουβλάκια.

lego3

Αξιοποιώντας τη δύναμη του παιχνιδιού και «χτίζοντας» ολοκληρωμένες προσωπικότητες

Για τα παιδιά μας, τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ευκαιρίες για να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, αλλά και τρόποι για να αρχίσουν σταδιακά να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε μέσα από μία πρόσφατη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 55.000 γονείς από 30 χώρες, η πλειονότητα των γονιών που έλαβε μέρος σε αυτή -και συγκεκριμένα, σε ποσοστό που ξεπέρνα το 91%- θεωρεί πως η απασχόληση με τα τουβλάκια LEGO καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των παιδιών, ενισχύει τις κοινωνικές τους δεξιότητες και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, ενώ την ίδια στιγμή, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε πως τα παιδιά νιώθουν πιο χαρούμενα όταν μοιράζονται τα παιχνίδια με την οικογένειά τους, διότι αυτή η διαδικασία τα βοηθά να χαλαρώνουν και να ξεχνιούνται από τις έγνοιες του σχολείου. Συνεπώς, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως σε έναν σύγχρονο κόσμο που «τρέχει» και αλλάζει με «άπιαστες» ταχύτητες, το παιχνίδι είναι ο «σύμμαχος» που βοηθά τα παιδιά να εξελιχθούν σε ισορροπημένες και πολύπλευρες προσωπικότητες.

«Χτίζοντας» ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε πως οι απολαυστικές ώρες που αφιερώνουν τα παιδιά στα παιχνίδια τους, έχουν ζωτική σημασία για εκείνα. Τι γίνεται όμως, με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δύσκολες συνθήκες και ένα παιχνίδι είναι για εκείνα πολυτέλεια; Για όλα αυτά τα παιδιά, φροντίζει καθημερινά το LEGO Foundation, το οποίο στηρίζεται από το 25% των εσόδων του LEGO Group, δίνοντας σε εκατομμύρια παιδιά πρόσβαση στο παιχνίδι, αλλά και τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού. Μάλιστα, τη χρονιά που πέρασε το LEGO Foundation έδωσε πάνω από 440 εκατομμύρια δολάρια, θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους μέσω του παιχνιδιού. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αξίζει να συστήσουμε τα LEGO στα μικρά μας, ώστε να τα βοηθήσουμε να λάβουν μέρος σε μία μεγάλη προσπάθεια, η οποία επιδιώκει ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου.

lego4



Αν θέλουμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε περισσότερο τον χρόνο που περνάμε με τα μικρά μας, τότε τα παιχνίδια LEGO διαθέτουν ό,τι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε.

Διότι αρκούν μόνο μερικά τουβλάκια για να δημιουργήσουμε αμέτρητους συνδυασμούς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να «χτίσουμε» έναν κόσμο που θα είναι η δική μας παιδική χαρά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved