Tips για μαμάδες: Εξαφανίστε τα μυρμήγκια με φυσικούς τρόπους

Πώς να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από διάφορα σημεία του σπιτιού χρησιμοποιώντας ξίδι, πιπέρι, μέντα, καφέ

Tips για μαμάδες: Εξαφανίστε τα μυρμήγκια με φυσικούς τρόπους
bigstockphoto.com

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Μάλιστα δεν χρειάζεται να καταφύγετε στη χρήση χημικών προϊόντων καθώς αρκούν απλά υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν βλάπτουν την υγεία, όπως το ξίδι, ο καφές, τοπιπέρι και άλλα.

kouzina murmigki

Αλεσμένο μαύρο ή κόκκινο πιπέρι

Το μαύρο ή κόκκινο πιπέρι ( καγιέν ) είναι ένα φυσικό αποτρεπτικό μυρμηγκιών, καθώς τα έντομα φαίνεται να βρίσκουν τη μυρωδιά ερεθιστική και αποτρεπτική.Πασπαλίστε λοιπόν με πιπέρι τα σημεία όπου έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια καθώς και πίσω από τις ηλεκτρικές συσκευές. Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά τα μυρμήγκια και άλλα ζωύφια, όπως τα κουνούπια.

Για να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο μέντας ως αποτρεπτικό, κάντε το εξής:

  • Αναμείξτε 10 έως 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 2 φλιτζάνια νερό σε ένα καθαρό πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ψεκάστε το μείγμα γύρω τα παράθυρα του σπιτιού και τα σημεία που έχετε εντοπίσει ότι κυκλοφορούν μυρμήγκια.
  • Αφήστε το μείγμα να στεγνώσει και επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί.

Όπως τα περισσότερα αιθέρια έλαια, κρατήστε το έλαιο μέντας μακριά από τα κατοικίδια ζώα, ειδικά τις γάτες, καθώς μπορεί να αρρωστήσουν εάν εκτεθούν.

menta

Κατακάθι από καφέ

Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με κατακάθια καφέ τις επιφάνειες όπου συγκεντρώνονται μυρμήγκια.Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το κατακάθι σε μπολ δίπλα στα περβάζια παραθύρων. Φροντίστε ανανεώνετε τα κατακάθια καθώς αν ξεραθούν χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Ζεστό νερό

Εάν παρατηρήσετε τρύπες από μυρμήγκια κοντά στο σπίτι, ρίξτε βραστό νερό μέσα σε αυτές. Οι μυρμηγκοφωλιές μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά οι αποικίες μυρμηγκιών κάτω από αυτές είναι τεράστιες.

xsidi

Λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι, είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για να απωθήσετε τα μυρμήγκια. Είναι επίσης φυσικό καθαριστικό.Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα ξιδιού/νερού 1 προς 1 για να καθαρίσετε σκληρές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων δαπέδων και πάγκων, όπου είναι πιθανό να εμφανιστούν μυρμήγκια.Τα μυρμήγκια μπορούν να μυρίσουν το ξίδι αφού στεγνώσει και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για την επανεμφάνισή τους.

Λεμόνια

Μπορείτε να ψεκάσετε ή να σκουπίσετε με χυμό λεμονιού επιφάνειες που εμφανίστηκαν μυρμήγκια αφαιρώντας τα ίχνη φερομόνης και καλύπτοντας το άρωμα του φαγητού.
Επιπλέον, οι φλούδες από λεμόνι στα ντουλάπια, τον πάγκο ή σε άλλα σημεία του σπιτιού μπορεί να αποτρέψουν τα μυρμήγκια να εμφανιστούν ξανά.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved