Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» στον Κήπο του Μεγάρου

Το Mothersblog.gr κάνει δώρο σε 3 τυχερούς από μία διπλή πρόσκληση.

Κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» στον Κήπο του Μεγάρου

Συγκεκριμένα,

Θα δοθούν τρεις (3) διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος», Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου τη Δευτέρα 4/7.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος»

Ακούσατε ακούσατε!

Ο Καραγκιόζης στον Κήπο του Μεγάρου! «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος!» Ο Ηλίας Καρελλάς αναβιώνει το θρυλικό έργο του θεάτρου σκιών με ασπρόμαυρες γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική από το Μπαμ Τρίο!

Σχεδόν 150 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, η ιστορική παράσταση του πρώτου έλληνα καραγκιοζοπαίκτη, Μίμαρου, έρχεται το φετινό καλοκαίρι στον Κήπο του Μεγάρου στις 4, 5, 11 και 12 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ. Το συγκεκριμένο έργο, με ρίζες στη μυθολογία και τη λαογραφία, αποτέλεσε στη σύγχρονη Ελλάδα πηγή έμπνευσης για πολλές μορφές τέχνης. Το 1950 διασκευάζεται σε μορφή μπαλέτου από τη Ραλλού Μάνου, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, το 1956 παίζεται ως επιθεώρηση από τον Θίασο της Σοφίας Βέμπο σε χορογραφία Γιάννη Φλερύ, το 1961 δημοσιεύεται εικονογραφημένο στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», ενώ το 1963 κυκλοφορεί σε δίσκο από την ΕΜΙ με τη φωνή του Ευγένιου Σπαθάρη.

MEGARO1

φώτο:© Gerasimopoulou

«Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» είναι ίσως το πιο γνωστό έργο, με έντονο και ιδιαίτερο εικαστικό χαρακτήρα, του κλασικού ρεπερτορίου στο ελληνικό θέατρο σκιών συνταιριάζοντας τον θρύλο του Αγίου Γεωργίου και την παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η παρουσία πάνω στον μπερντέ όλων των γνωστών τύπων προσφέρει ποικιλία ηχοχρωμάτων, ντοπιολαλιές και γίνεται αφορμή για ένα οδοιπορικό σε αντιπροσωπευτικούς σκοπούς και τραγούδια του τόπου μας.

Ο Κήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε ένα υπαίθριο θέατρο σκιών. Περιμένοντας το φως του ήλιου να πέσει, οι μουσικοί κουρδίζουν τα όργανα, μικροί και μεγάλοι παίρνουν την θέση τους στο γρασίδι, ενώ κάποιος φωνάζει από μακριά «λεμονάδες, πορτοκαλάδες, σάμαλι, κοκ, ποπ κορν, μαλλί της γριάς», το κουδουνάκι ηχεί, η μουσική αρχίζει, και στον φωτισμένο μπερντέ ζωντανεύει ο ασπρόμαυρος, χάρτινος θίασος σκιών μεταφέροντας τους θεατές όλων των ηλικιών σε μια άλλη εποχή!

Συντελεστές

Ερμηνεία θεάτρου σκιών | Ηλίας Καρελλάς
Ζωντανή μουσική | Μπαμ Τρίο | Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα) | Γλαύκος Σμαριανάκης (βιολί) | Χαρούλα Τσαλπαρά (ακορντεόν)
Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών | Νικόλας Τζιβελέκης, Δήμητρα Κώνστα, Απόστολος Γραββάνης

Συμπαραγωγή | Θίασος Ηλία Καρελλά – ΜΜΑ.

Όλες οι εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου πραγματοποιούνται με τη χορηγία της Motor Oil.

Εισιτήρια | 10 €
210 72 82 333 | https://www.megaron.gr

Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες

https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved