Καλοσύνη μόνο αρκεί για να γυρίσει αυτή η Γη - Συγκλονιστικό βίντεο με τις πιο φωτεινές πράξεις

Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο δεν λένε; Αυτό το βίντεο σίγουρα δείχνει την ελπίδα και την αλλαγή!

Καλοσύνη μόνο αρκεί για να γυρίσει αυτή η Γη - Συγκλονιστικό βίντεο με τις πιο φωτεινές πράξεις

Αυτό το βίντεο δείχνει πως με απλά πράγματα, όπως το να βάλουμε την ομπρέλα μας πάνω από ένα σκύλο για να μην βραχεί, να κόψουμε μια τούρτα στον παππού μας, να πούμε σ ’αγαπώ στον μπαμπά μας, και άλλα πολλά, είναι μικρές πράξεις, που για τον άνθρωπο που τις εισπράττει μπορεί να είναι όλος του ο Παράδεισος!

kalosini kai paidia

Απλοί τρόποι για να μάθουν τα παιδιά να είναι καλά και ευγενικά με τους άλλους:

Να προσπαθούν να μπουν στη θέση του άλλου

Ζητήστε από το παιδί σας να προσπαθήσει να σκεφτεί πριν πει κάτι για κάποιον πώς θα αισθανόταν εάν του έλεγαν το ίδιο πράγμα.

Πώς θα ένιωθε αν το κορόιδευαν για την εμφάνισή του, τον τρόπο που ντύνεται, τον τρόπο που μιλάει. Η διδασκαλία της ενσυναίσθησης είναι ένα βασικό μέρος της διδασκαλίας της καλοσύνης στα παιδιά.

Εάν δεν μπορούν να πουν κάτι ωραίο να αποφεύγουν τα σχόλια

Ένα μάθημα σχετικά με την καλοσύνη που μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας είναι « μη λες τίποτα αν δεν έχεις κάτι ωραίο να πεις για τον άλλον». Διδάξτε το να συνηθίσει να λέει μόνο θετικά πράγματα και να συγκρατεί τη γλώσσα του όταν έχει αρνητική γνώμη για κάτι.

Να δώσετε εσείς το παράδειγμα

Είναι επίσης καλή ιδέα να συνηθίσετε τα παιδιά να είναι φιλικά και να βρίσκουν κάτι ωραίο να πουν σε κάποιον. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η δική σας κοινωνική συμπεριφορά, αν μιλάτε ευγενικά στις καθημερινές συναναστροφές σας. Να έχετε εν ολίγοις τη συμπεριφορά που θέλετε να δείτε στο παιδί σας.

Μην τα κακομαθαίνετε

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν ότι επιθυμούν. Απεναντίας, πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες για όσα έχουν και να μη διστάζουν να τα μοιραστούν.

Να είστε ευγενικοί με παιδί σας

Ακόμα και όταν είστε κουρασμένοι και απογοητευμένοι - ειδικά όταν είστε κουρασμένοι και απογοητευμένοι - προσπαθήστε να μιλάτε με ευγενικό τρόπο στο παιδί σας. Και μην ξεχνάτε να ζητάτε συγγνώμη όταν παραφέρεστε.

Δείτε το απίστευτο βίντεο!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved