Ο φοιτητής που μπήκε πρώτος στο Φυσικό Αθηνών, φεύγει για Βρετανικό Πανεπιστήμιο!

Την Ελλάδα εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, ακόμη κι αν σπουδάζουν εδώ την επιστήμη που θέλουν να ακολουθήσουν.

Ο φοιτητής που μπήκε πρώτος στο Φυσικό Αθηνών, φεύγει για Βρετανικό Πανεπιστήμιο!

Οι απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων που κρατούν τα Πανεπιστήμια της χώρας κλειστά, έχουν αναγκάσει κάποιους να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις για να ανοίξουν τα φτερά τους για ξένες χώρες.

Ο Σταύρος Ευθυμίου μπήκε πρώτος στη σχολή του Φυσικού Αθηνών. Άφησε τη Ρόδο, από όπου κατάγεται και ήρθε στην Αθήνα για να ζήσει το όνειρό του. Τι κι αν έκανε τόσο κόπο για να πετύχει το στόχο του, μετά από πολύ διάβασμα και πολλές στερήσεις, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η σχολή του παραμένει εδώ και εβδομάδες κλειστή, λόγω των απεργιών.

«Τόσο καιρό περιμένω άδικα να ανοίξουν οι σχολές» αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο, και προσθέτει: «Η μοναδική επαφή που έχω με τη σχολή μου εδώ και τόσο καιρό είναι μια ανακοίνωση κάθε εβδομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα ότι η απεργία συνεχίζεται. Για εμάς τους φοιτητές που είμαστε από επαρχία είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Δεν είναι μόνο το άγχος για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η σχολή. Το μεγαλύτερο βάρος το οικονομικό».

Τα Πανεπιστήμια στη Βρετανία ήταν η μοναδική λύση για εκείνον.

«Σκέφτομαι να στείλω αιτήσεις για προπτυχιακές σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια. Αν με δεχτούν το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved