Προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μεταφορά της σoρού του κοριτσιού στη Σερβία

Ο θάνατος του 13χρονου κοριτσιού από αναθυμιάσεις έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο. Η μικρή ήρθε με την μητέρα της από τη Σερβία στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Νοίκιασαν ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, η κρίση όμως τις πρόλαβε με αποτέλεσμα να μη καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μεταφορά της σoρού του κοριτσιού στη Σερβία

Η μητέρα του κοριτσιού έμεινε άνεργη και δεν μπορούσε να πληρώνει το ρεύμα στο σπίτι. Έτσι και για 2,5 περίπου μήνες ζούσαν χωρίς καθόλου ρεύμα και το αποτέλεσμα είναι το τραγικό γεγονός του θανάτου του παιδιού από αναθυμιάσεις.

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήρθαν σε επαφή με γνωστούς της οικογένειας και έμαθαν ότι η σορός του κοριτσιού πρέπει σε δυο ημέρες να μεταφερθεί στην Σερβία για να γίνει και η ταφή της. Όμως για να γίνει αυτό χρειάζονται αρκετά χρήματα. Το ποσό ανέρχεται στα 2,500 ευρώ και η μητέρα αδυνατεί να τα συγκεντρώσει.

Έτσι, μια ομάδα ανθρώπων σε ένα γκρουπ στο facebook το οποίο ονομάζεται Greek-Serbian Friendship, δηλαδή Ελληνοσερβική φιλία, αποφάσισε να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί ώστε να μεταφερθεί η σορός του κοριτσιού στην πατρίδα του.

Μιλώντας με τον διαχειριστή και ιδιοκτήτη του γκρουπ, κ. Γιώργο Μπόμπορα, κάτοικος Θεσσαλονίκης, μάθαμε πως κάποια χρήματα θα δωθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε συννενόηση με το Γενικό προξενείο της Σερβίας αλλά και ένα μέρος θα καταβάλει και το γραφείο τελετών, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ακόμα το ακριβές ποσό.

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο βρίσκονται οι άνθρωποι του γκρουπ που ελπίζουν να μαζευτεί όλο το ποσό.

Τα στοιχεία για όποιον θέλει να βοηθήσει είναι τα εξής:

Τράπεζα Πειραιώς - αρ. λογαριασμού : 5233-060750-125

• IBAN : GR44 0172 2330 0052 3306 0750 125
• BIC : PIRBGRAA για καταθέσεις εκτός Ελλάδας
στο όνομα: Ivana Stanojevic/ Ksenija Kostic Koltzou

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved