Ομογενής δώρισε 1 εκατ. δολ. για έδρα Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας!

Την ώρα που στα πανεπιστήμια της Ελλάδας επικρατεί χάος με τις απεργίες και οι φοιτητές χάνουν το εξάμηνό τους, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού  διδάσκονται την Αρχαία Ελληνική Ιστορία. 

Ομογενής δώρισε 1 εκατ. δολ. για έδρα Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας!

Eνας ομογενής γιατρός, ο Δρ. Ηλιάδης, δώρισε το απίστευτο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, με σκοπό να δημιουργηθεί έδρα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Ο γιατρός είναι γνωστός για τις δωρεές και τις χορηγίες του στον χώρο των καλών τεχνών. «Για μένα οποιοδήποτε πανεπιστήμιο της δύσης που δεν προσφέρει το μάθημα της αρχαίας ιστορίας είναι σαν να μην έχει πιστοποιητικό γέννησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας στο οποίο διδάσκονται μαθήματα Ιστορίας, πολιτισμού και λογοτεχνίας της Αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο Δρ. Ηλιάδης χαρακτηρίζει τον εαυτό του Αυστραλό, ελληνικής καταγωγής και σημειώνει ότι μπορεί οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων μεταναστών να ήταν αγράμματοι, ωστόσο φρόντισαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να γίνουν επιστήμονες. Ο ίδιος, εκτός των άλλων, στις ελεύθερες ώρες του μελετά την αρχαία ελληνική ιστορία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved