Παράταση απέλασης στην μητέρα της 13χρονης που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Συγκλόνισε χθες το δυστύχημα της 13χρονης Σάρα, που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού αφού προσπαθούσε με την μητέρα της να βρουν τρόπο να ζεσταθούν.

Παράταση απέλασης στην μητέρα της 13χρονης που πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού

Η 54χρονη άνεργη μητέρα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Η εισαγγελέας έκανε χρήση άρθρου του ποινικού κώδικα που επιτρέπει στο δικαστήριο να μην υποβάλλει κάποια ποινή λόγω της ψυχικής οδύνης που έχει υποστεί ο κατηγορούμενος, εφόσον είναι οικείος του θύματος.

Αφού αφέθηκε ελεύθερη, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όπου διαπιστώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα και δεν είχε τα απαραίτητα ένσημα για την συμπλήρωση της άδειας διαμονής.

Η γυναίκα που κατάγεται από την Σερβία και ζούσε είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, πήρε προθεσμία τριάντα ημερών για να αποχωρήσει από την χώρα.

Με την τελευταία όμως εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, δόθηκε εξάμηνη άδεια παραμονής από την Διευθυνση Αλλοδαπών. Η άδεια σύμφωνα με την εντολή του υπουργού, θα έχει και δυνατότητα παράτασης μετά τους έξι μήνες.

Η 54χρονη μητέρα, ήταν άνεργη εδώ και πολύ καιρό ενώ τον τελευταίο καιρό δεν υπήρχε ρεύμα στο σπίτι αφού αδυνατούσε να το πληρώσει. Έτσι, προσπαθώντας να βρει κάποιον τρόπο να ζεστάνει την 13χρονη κόρη της, Σάρα, άναψε ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Οι αναθυμιάσεις που έβγαλε, έκαναν την 13χρονη να λιποθυμήσει και έπειτα να αφήσει την τελευταία της πνοή πριν η μητέρα της προλάβει να την βοηθήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved